A világ persze azért nem változott sokat. A történet ezúttal is a jövőben fog játszódni, ahol egy aszteroida szinte az egész Földet kiirtotta. A kevés túlélő a Mad Max után szabadon bandákba verődtek vagy elzárt, jól védett kis közösségbe rendeződtek, hogy így próbálják meg túlélni a nehéz mindennapokat, amiket olykor különféle mutánsok dobnak fel.

A tájképbe a sivatagos és sziklás látvány mellé néhány erdő is betársul, valamint rálelhetünk nagyobb városokra, ahol további szórakozásra találhatunk a non-stop gyilkolászás mellett.

Merthogy a játékmenet szintén nem változott nagyot. Továbbra is egy FPS-ről van szó, amelyben a hagyományos, mondhatni old-school lövöldözés mellett nagy hangsúlyt kap a járművezetés és a gépkocsikkal való harc. Ugyanakkor az autók mellett itt már lábtól fülig felfegyverzett lépegetők, és az ökölharc is kidolgozottabbá vált. Emellett hősünk a vérében keringő nanocitáknak hála különleges képességekre tett szert.

Akárcsak a Rage, a Rage 2 is gyönyörű játék lett, hála az Avalanche Studios belső fejlesztésű motorjának, az Apexnek, ami a Just Cause-sorozat és a Mad Max alatt bizonyította képességeit.