A történet szerint Third Street Saints banda vezetőjét (tehát bennünket, játékosokat, akik eszelős módszerekkel szabhatják testre a karaktert, nemet, külalakot, ruhát adva neki) az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották, ám a hatalmát nem élvezheti sokáig, ugyanis egy idegen faj megtámadja a Földet, s a banda tagjait Steelport egy virtuális változatában ejteti csapdába, ahonnan ki kell szabadulniuk és megmenteniük a teljes világot -- természetesen a nagy feladat teljesítése közben az előző részben megszokottá vált őrült szituációkhoz hasonló helyzetekbe keveredünk, de ezúttal az idegen kütyük miatt nagyobb arzenállal és több lehetőséggel az oldalunkon.

A játékmenet a szokásos: küldetéseket teljesítünk, miközben meghatározhatatlan fokú őrültségeket művelünk. A játék abszolút nem veszi komolyan magát, az alkotók pedig mindent kihoztak a virtuális valós koncepcióból, amit csak lehetett: például most már szupererőkre is szert tehet a karakter, és olyan fegyvereket vethet be, mint a dubstep zenével gyilkoló (tényleg) sorozatlővő puska, vagy épp az anális szonda...

A Saints Row 4 vicces, fájdalmas, kegyetlen -- igazi bűnös örömszerzés! A sorozat rajongóinak mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!