A StarCraftban három faj harcol egymással egy bolygó feletti hatalomért. A szuperfejlett protoss, az evolúciót csúcsrajárató zerg, és persze az ember, mely számára mindkét idegen ellenfél veszedelmes szörnyetegek populációjának tűnik. A protossok és az emberek technikai fölényükkel igyekeznek dominanciára törni, míg a zergek csak szaporodnak és szaporodnak, hogy rovarszerű jellegzetességeikkel bebizonyítsák, nincs erősebb a természet törvényeinél.

A StarCraft kidolgozott kampányt tartalmaz mindhárom faj oldalán, igazi ütőereje viszont a multiplayer módja, mely a tökéletesen kiegyensúlyozott frakciók miatt egyszerűen megunhatatlan játékélményt nyújt. Ráadásul a StarCraft a Battle.net-en is játszható, így sosem fogyunk ki a vállalkozó kedvű online ellenfelekből. Sokatmondó tény egyébként a StarCrafttal kapcsolatban, hogy az eSportok történelmének legbefolyásosabb alkotása, ami Dél-Koreában nemzeti sporttá vált az elmúlt évtizedekben.

A StarCraft technikailag nem valami kiforrott játék, hisz 1998-ban jelent meg, ami azt jelenti, hogy 2D-s, 256 színű csúfság, ami mégis képes rabul ejteni a játékos szívét, akár napjainkban is. A játék kapott egy kiegészítőt is StarCraft: Brood War címen, és folytatása is érkezett, a StarCraft 2: Wings of Liverty.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!