A csapat ezúttal a szólista móddal nem fecsérelte az idejét, s csak arra koncentráltak, hogy a játékmenet kellően jó és újszerű legyen, amire mellesleg szükség is volt, ugyanis egy sajátos megközelítést választottak, nevesen egyszerre vannak a csatatéren gyalogosok és több méter magas fémszörnyetegek, úgynevezett Titánok.

A közdelem mögött csak annyi történet van, hogy egy távoli rendszerben az Interstellar Manufacturing Corporation és a Militia vívja hosszú és kegyetlen csatáját. Ennyi a körítés, aminek egyes részleteivel a meccsek elején illetve azok közben ismerkedhetünk meg, de lényegében nem létfontosságú ennek követése, a hangsúly ugyanis a harcon van, mely egy dinamikus, a reflexeinket próbára tevő megmérettetés lesz, némi taktikai érzék megkövetelése mellett.

A küzdelemben nagyon fontos szerepet játszanak a lépegetők, de nem minden esetben leszünk ezek pilótái: a helyzet függvényében kell döntenünk arról, hogy be akarunk-e szállni az egyikbe, vagy inkább gyalogszerrel, ugrálva és futva akarunk-e érvényesülni. A Titánok szinte mindig a rendelkezésükre állnak, s mikor nem irányítjuk ezeket, parancsokat adhatunk, mint például azt, hogy védjenek egy adott területet vagy kövessenek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!