2007 márciusában jelent meg az új, egészestés Teenage Mutant Ninja Turtles CGI mozi Kevin Munroe rendezésében, mely a 90-es évek elején készített korábbi filmeknél sötétebb, picivel keményebb. Természetesen egy ilyen alkotás üvölt a bitesítésért, így nem estünk hanyatt, hogy bejelentették a játékverziót az összes létező vasra, azaz konzolokra, PC-re és kézimasinákra.

Örömünk teljes lehet, ugyanis nem valami ismeretlen sufnituning műhely kapta meg a jogokat, hanem az Ubisoft. Akár gonoszkodásnak is hangozhat: sok dolguk nincs, ugyanis ha kicserélik a Prince of Persia játékban a herceget két- sőt sokéltű barátainkra, máris kész a játék. Ám ez szinte komoly, ugyanis valóba ez a helyzet: a fejlesztőcsapat ugyanaz, a stuff motorja a PoP erőműve, és ugyanolyan atletikus, akrobatikus mozgássorokat kell bemutatnunk, melyet kedvenc koronás hősünk immár tökélyre fejlesztett.

Persze itt négy hérosz van, akiket ezúttal nem külön-külön terelgetünk, hanem összehangoltan, kihasználva egyéni képességeiket, hiszen a bátor teknőcök repertoárja minden tekintetben (mozdulatok, támadások) egyedi, és a győzelem kulcsa a legtöbb esetben ezek megfelelő kombinálása.