A Wasteland 2 egy izometrikus nézetet használó szerepjáték, amiben a játékos egy csapat túlélőt terelget a nukleáris senki földjén. A világ alaposan megváltozott, amikor vagy ezer atombomba csapódott a földbe a nem is olyan távoli múltban; a túlélők kisebb csoportokra szakadva próbálnak életben maradni, az egykori nagyvárások romjai között pedig egy új társadalom emelkedett fel, mely tele van elveszett lelkekkel, mutánsokkal, robotokkal és eszelős gyilkosokkal.

A Wasteland 2 játékosai nem egy kiterjedt történetet játszanak végig – bár az is van természetesen –, hanem túlélnek: a senki földje megannyi veszélyt rejt, az ellenfelekkel pedig csak összehangolt taktika segítségével győzhetőek le. Mivel a Wasteland 2 egy régimódi RPG, a harcrendszer ennek megfelelően körökre osztott, a karaktereknek pedig minden porcikáját mi szabhatjuk testre, kezdve a bőséges képességfától, egészen a felszerelésig és a fegyverekig.

Érdekesség, hogy a Wasteland 2 szinte egy személyben volt felelős a 2012-es év végén bekövetkezett Kickstarter-robbanásért: az InXile a közösségi finanszírozáshoz fordult a játék elkészítése érdekében, a rajongók pedig tonnaszám pumpálták a pénzt a projektbe, ami közel két teljes évnyi munka után állt csak össze.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!