Az Armored Fury mindenekelőtt három térképpel egészíti ki az alapjátékot. Az első és egyben leglátványosabb az Operation Rode Rage elnevezésű darab, melyben az Egyesült Államok területén küzdenek egymással a MEC és az USA haderői. A térképet egy hatalmas autópálya szeli keresztül, melynek stratégiailag fontos részeit kell kontrollálnunk. A következő harcmező az Operation Harvest fedőnevet viseli, ahol pár pennsylvaniai farmot kell az ellenőrzésünk alatt tartani. Hasonlóan az előző térképhez, itt is hatalmas távokat kell megtennünk egy-egy zászló birtoklásáért, ezért leginkább a járműveké lesz a főszerep. Végezetül megtalálható a mini-kiegészítőben egy Midnight Sun nevű térkép is, ahol az agresszor kínai hadsereg a Bering szoroson átjutva beveszi magát az alaszkai Valdez nevű kikötővárosba, és elfoglalja az USA kőolajvezetékeit. Az a helyzet, hogy mindhárom térkép nagyszerű lett! Jól kialakított útvonalak, nagyszerűen eltalált számú járművel, pergős játékmenettel. Egyetlen problémánk a BF2 mára már enyhén elavult motorjának tudható be, miszerint hiába ülünk több tonnás páncélosok volánjai mögött, könnyedén fennakadhatunk minden egyes palánkon és szögesdróton. Így hát, amikor nekirontunk teljes gázzal egy M1-es harckocsival egy alumínium stoptáblának, ne lepődjünk meg, ha lepattanunk róla…

A csomag nem csupán a három térképpel kedveskedik vásárlóinak, az új csatatereken új járműveket is kipróbálhatunk, szám szerint hetet. A legtöbb játékos kíváncsiságát természetesen az új vadászbombázók mozgatják meg. Az amerikai oldalon megjelent A-10-es tankvadász, a MEC-ek SU-39-ese, illetve a kínaiak Fantan Q-5-ös gépei felettébb népszerűek, vérgőzösebb szervereken szinte azonnal hátba lőnek a saját csapattársaid, ha el mered orozni az egyiket… Ezen kívül a csomagban kapunk még pár új könnyű helikoptert is, melyek 2-3 személyt képesek szállítani, és bár rakétával nem rendelkeznek, roppant mozgékonyak, így segítségükkel pillanatok alatt elfoglalhatjuk a háttérben található védtelen irányítópontokat. Külön érdekesség a kínai WZ-10-es helikopter, amely saját radarral rendelkezik, s amíg a levegőben van, az UAV gépekhez hasonlóan kis sugarú körben megmutatja számunkra az ellenséges erőket. Az expanzióban megtalálható két új civil jármű megjelenése is bővíti a játék színességét, javaslom mindenkinek a piros nyerges vontatóval megindulni az amerikai bázis felé, a kürt folyamatos nyomkodásával. Ha félútig eljutsz így, külön jutalomban részesít a játék. (Na jó, most hazudtam…)

Battlefield 2: Armored FuryBattlefield 2: Armored FuryBattlefield 2: Armored Fury

Összegezve a látottakat levonhatjuk azt a következtetést, hogy ez a kiegészítő is pont annyi újdonságot hoz a játékba, amennyiért már érdemes kipattintani a pénztárcánk csatját. Az új pályák nagyon élvezetesek, a járművek nagyon jól néznek ki és még ennyi idő után is képesek újdonságot hozni a már kicsit talán túlságosan is megszokott játékmenetbe. Rajongóknak kötelező, kocajátékosoknak melegen ajánlott.