Az Euro Force címre keresztelt első Battlefield 2 Booster Pack közel 350 megás csomagja mindössze 10 euró digitális tranzakciója után kezd el száguldani számítógépünk felé. A telepítést követően azonnal belevetettük magunkat az újdonságok „tengerébe”: megkerestük, mely szervereken tehetjük próbára a csomag legfontosabb újdonságát, a három vadonatúj pályát - ahol aztán kipróbálhatjuk az új, egyesült európai hadsereget.

A három pálya közül az első a Taraba Querry, ahol az Euro Force a MEC ellen vonul hadba. A terület hatalmas, rengeteg páncélos áll rendelkezésünkre, melyekben sosem fogjunk magunkat biztonságban érezni a folyamatos légi csapások miatt. A pályán kifejezetten a járműveké a főszerep, bár a kopár hegyoldalakon páratlan ügyességgel képesek megbújni a mesterlövészek, akik ügyesen levadászhatják a saját zászlajuknál magukat biztonságban érző játékosokat. A második térkép Operation Smoke Screen néven található a szerverkeresőben, és nagyon hasonlít az előbb említett hadszíntérre. Hatalmas nyílt terep, ahol a legtöbb időnket ugyancsak járművek kormányai mögött fogjuk eltölteni. Végezetül az EUF és a kínai hadsereg csaphat össze az ősi határvonal, a kínai Nagy Fal árnyékában; ezen a pályán már inkább a gyalogos hadviselés kap főszerepet.

Az árat figyelembe véve új fegyverek és járművek terén nem lehet panaszos szavunk. Az újonnan megjelent európai oldal két új páncélost (a német Leopard 2A6 és a brit Challenger 2), egy új támadó helikoptert (Tiger HAP) és egy vadászbombázót, a Eurofighter Typhoont kínálja kipróbálásra. Ezen felül kezünkbe vehetünk hét új fegyvert is, mint például a tömzsi P90-est gépkarabélyt vagy a Benelli M4-es taktikai sörétes puskát.

Battlefield 2: Euro Force Battlefield 2: Euro Force Battlefield 2: Euro Force

Bár a fenti listára nem lehetne egyetlen rossz szavunk sem, mégis keserű a szájízünk a Euro Force után. Bár ez szubjektív, de én, ha vásárolok egy játékot, azt jobb szeretem a kezemben tartani, feltenni a polcra, majd kéthetente törölni róla a port. Ezzel ellentétben az Euro Force „csupán” egy adathalmaz (mint egy Steamen vásárolt Half-Life)… Másodsorban ez a Booster Pack nagyjából annyi újdonságot takar, amennyit régebben egy-egy ingyenes Battlefield patch-ben kaptunk. Bármennyire is olcsó a csomag, nem éreztem azt, hogy nem lehetett volna ingyenesen meglepni a játékosokat ezzel a mini-kiegészítővel - hiszen nem egy játéknál láttunk már példát ilyenre. Reméljük, a jövőben összetettebb kiegészítőket kapunk kézhez - méghozzá dobozban!

Írta: Chris