A mozifilm szerint Barry B. Benson nem egy hétköznapi méh, frissen kapott állást a nagy méhbirodalom mézgyárában, de neki ennél nagyra törőbb vágyai vannak, mintsem hogy beálljon a sorba. Szerencsére a munkakört minden méh magának választhatja ki, így a kis Barry begyűjtőnek áll és kimerészkedik a kaptáron túlra. Persze mindig történik valami váratlan, így aztán kinn ragad a nagyvilágban, ahol kalandok tucatjai várnak rá. A sztoriról ennyi éppen elég, nem egy nagy eresztés, inkább nézzük, mivel kecsegtet a játék.

Bee Movie GameBee Movie GameBee Movie Game

Mivel egy ifjú méh a főhős, nem lehetett ugyanazt a mászkálós gyűjtögetős poént újra ellőni, úgyhogy Barry barátunkkal már a levegőben is gyűjtögethetjük a fényes izéket... akarom mondani féktelen izgalmak közepette kell megtermékenyítenünk az ibolyákat, hősies harcokban diadalmaskodhatunk különböző konkuráló rovarok felett - no jó, nem gúnyolódok tovább, főleg mivel a Bee Game nem feltétlen ugyanazt nyújtja, mint a többi hasonló konverzió, hovatovább szorult belé némi újítás, ráadásul egész csinosan néz ki menet közben.

Aránylag változatos ügyességi játékokkal tömték teli az eredeti sztorit, úgyhogy amellett, hogy a városban repkedünk a forgalomban és visszük előre az eseményeket, a méh főhadiszállásra is visszalátogatunk, ahol mindenféle feladatot kell teljesítenünk a Honex mézgyárban. Jók az átvezető animációk, és még a PC-s portolás is tisztességesen lett megoldva (nekem még a gamepad is vibrált). Hogy teljes legyen a kép, a sima játékmód mellé kapunk egy osztott képernyős kétjátékos autóversenyzést - persze senki nem fogja hanyatt dobni magát ettől. Kár, hogy belepiszkít az összképbe a kioldható rejtett extrák hiánya � mivel ha valaki a játékra vetemedik, az nagy méh-fan lehet, így biztosan érdekelné néhány filmes extra, mint a pl. Shrek 3 esetében.

Bee Movie GameBee Movie GameBee Movie Game

Nem kell túl sokra számítani sem a mozifilmtől, sem a játéktól, ám ez utóbbi mégsem ugyanazt a sablont hozta. Kategóriájában, ha nem is kimagasló, de mindenképpen értékelendő alkotásként könyvelhetjük el: kellemes szórakozást nyújthat, ha valakinek tetszett a rajzfilm, esetleg csupán vonzódik a műfajhoz. Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hány kisgyerek próbál majd meg szorosabb barátságot kötni a darazsakkal a film hatására. Ennek sírás lesz a vége, érzem...