Egy kaptafa

Minden játékmódot megkapunk ugyanúgy, ahogy tavaly, kezdve a gyakorlóiskolától a bajnokságokon át a rájátszásokig, és ezeket bővítették ki új funkciókkal – ám egyik sem egetrengető újítás. Természetesen a grafika javult, de nem jelentős mértékben, mint az elvárható lett volna. A mozgások, ahogy már megszokhattuk, évről évre jobban tartanak a valóságoshoz, idén már több száz mozdulat fémjelzi a játékot, lehet tippelni mikorra éri el a „megtévesztésig hasonló” szintet az animáció. A kommentátor duó továbbra is tökéletesen végzi a dolgát, bár magyar szinkron nincs, ami itt talán megbocsátható. A zenei palettára se lehet panasz, maximum a felvonultatott stílus ellenzői számára jelenthet problémát, a kikapcsolás erejéig. Részletesebben kidolgozott lett a Dynasty mód, melyben – akárcsak a 06-ban –, egy kisebb menedzserjátékot kapunk. A teljes csapatot össze kell állítanunk, meghatározni meccsekre a taktikát, edzeni a játékosokat, lecsapni (amennyiben futja rá) a menőkre, és persze az NBA fináléjáig eljutva megnyerni azt. A mérkőzések hangulatosak és látványosak, csakúgy mint az életben, s mindezt feldobják a szupersztár játékosok speciális képességei. Ezek általában egy tulajdonság kiemelkedő teljesítésében nyilvánulnak meg, azaz lesz, aki a hárompontosokat szórja, vagy aki a zsákolásban áll a többiek felett. A gyengébb játékosoknál egy úgynevezett X-Factort használhatunk, amitől fellelkesül, s ezáltal egy időre szupersztár-képességekkel fog rendelkezni.

NBA Live 07 NBA Live 07 NBA Live 07

Bogarak mindenütt

Nem mehetünk el szó nélkül a játszhatóságot hátráltató tényezők mellett. Zavaróan sok apró bug került a programba, amelyek miatt a játékos vagy jogtalan előnyhöz vagy hátrányhoz jut, ami igencsak aláássa a küzdelem tisztaságát. Ezek a hibák olyan dolgokban nyilvánulnak meg, mint például a karakterek érdekes fagyásai a palánk alatt, vagy a labda néha előforduló irreális viselkedése. A bogyó hajlamos „átfagyni” az ellenfél kezébe, sőt van, amikor zuhanás közben pályát vált, s mintegy mágnesként beleível a legközelebb álló játékos karjaiba…

Ezek ellenére az NBA Live 07 nem rossz játék, de az elődjéhez képest kevés dolog szól az újbóli megvétel mellett, kevés kiemelkedő újdonság található benne, s itt-ott némi visszafejlődés is tapasztalható. A kiegészítő ESPN-extrák, és az idei évadod hűen tükröző adatok miatt rajongóknak nem kell külön ajánlani, a többiek döntsék el maguk, mi éri meg nekik.