A Traveller's Talest szerencsére nem kell bemutatni senkinek: nekik köszönhetjük a hiper sikeres Lego Star Warst és a mostani számban tesztelt Lego Indiana Jonest is. Ezúttal a Disney égisze alatt munkálkodtak, mégpedig a Narnia Krónikái című fantasy film második részének játékátiratán. Noha a kritikusok a második részt messze nem fogadták akkora örömmel, mint az elsőt, a játéknak így is, úgy is zöld útja volt a megjelenéshez.


S lőn második epizód


A játék jobban sikerült, mint az első rész. Látszik, hogy a stúdiónak sokkal nagyobb tapasztalata van az akció-kaland stílus terén, továbbá sikerült belegyömöszölniük még azt is a játékmenetbe, hogy két személy is szimultán részt vehessen az akcióban. Pont úgy, mint a Lego játékaik esetén. Mindegyik karakter más és más tulajdonságokkal bír, ezzel már rögtön a játék elején szembesülhetünk, muszáj a barátotokra támaszkodnotok, ha maradéktalanul szeretnétek megoldani egy pályát.

Sajnos a narráció nem az igazi, de legalább a pályák élvezetesek. A videóbetétek semmitmondóak, hiába vannak a filmből, ha nem látta a játékos a mozit, akkor fikarcnyi lövése sem lesz arról, hogy mi miért történik. Mivel a 8-15 éves korosztálynak szánják a játékot, ezen belül is inkább a 8-as felé húz a program, nem pedig a 15 felé, nem túl bonyolultak a feladványok. A hasonló játékokban (így itt is) szinte szokásosnak mondható a karhúzogatás, meg a kapcsolókra ráállás, de néha egy kicsit komplexebbé válik a feladat a szereplők eltérő képességei miatt. A játék során óhatatlanul is az az érzésem volt, hogy ezeket a feladatokat már rendre ellőtték a Lego játékokban és bocs, hogy megint ezt emlegetem, de tényleg kísértetiesen érezni a hasonlóságot. A karakterek hangjai legalább az eredetiek, plusz picit jobban figyeltek arra, hogy ne legyenek visítóan idegesítő pre-mutálás előtt lévő fiúhangok a játékban.


The Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Hiúságok fáklyája


A grafika ahhoz képest, hogy viszonylag sebtiben dobták össze a játékot, meglepően jó. A karakterek megfelelően animáltak, minden szétverhető a játéktér környékén, amiből aztán gyűjthető a bónusz törmelékdarab. A füst, por, robbanások mind elérik azt a színvonalat, amit 2008-ban alulról meg kell nyalintania egy játéknak, ha azt szeretnék a fejlesztők, hogy rajtuk kívül mások is játsszanak vele. Természetesen nem szabad elfelejtenem megjegyezni a tényt, hogy nem csak PC-n jelent meg a játék, így a kontrolleres irányítás lenne az ideális, tehát, ha van kéznél XBOX360 utángyártott PC-s irányítótok, akkor mindenképpen azzal nyomuljatok, mert sokkal jobb. Nekem sajnos nincs, így maradt az egér és a WASD, ami a borzalmas kamerakövetésnek köszönhetően sokszor maga a legnagyobb mészáros rémálom.

Azok számára, akik szerették a filmet és elnézik a készítőknek a karakterek öregedését (pont úgy, mint a Harry Potter filmekben), mindenképpen ajánlott a játék, mert teljesen korrekt iparosmunka. Nincsenek hatalmas bugok, a 8-9 óra játékidőt pedig megéri a harc, platform és kombinálós elemek vegyítése még akkor is, ha sokszor repetitívnek érződik ez a mechanizmus a játék során.