Ahogy az alcím sejteti, ezúttal olyan elemek kerültek a csomagba, mely a simek különböző életfázisait színesítik, illetve... Illetve azért a kép nem ennyire rózsaszín, ugyanis főleg azok fognak örülni, akik szeretnek a gyerekekkel foglalkozni, a pakk ugyanis leginkább erre a korosztályra koncentrál. 

Álmodtam egy barátot magamnak

Minden Sims-rajongó tudja, hogy a „rendes” EP-kben kapunk egy speciális karaktert, és nincs ez másként most sem. A szóban forgó figura egy rongybaba képében érkezik tipegőkorban; ha te hoztad létre a bébit a szabóműhelyben, a bábu beköltözéskor bekerül a készletedbe (vagy nem, ilyenkor költöztesd ki a famíliát és vissza), ha pedig „természetesen” úton született, az életkorváltáskor érkezik postán (vagy nem, ilyenkor megszívtad – de hát ahhoz is hozzászoktunk már, hogy ezek a csomagok bogaraktól hemzsegve kerülnek a boltokba). Szóval, ha szerencsés vagy és megvan a baba, emberkédnek nincs más dolga, mint elnevezni és álló nap vele foglalkozni; ha jól csinálod, gazdijával együtt „nő át” a gyerekkorba, ahol tovább kell abajgatni, míg megkapod az üzenetet: kis barátod szeretné látni a világot. Amint kiteszed a készletből, ugyanúgy lehet akciózni vele, mint más simmel, viszont miután csak emberkéd látja őt, ez meglehetősen mókás helyzeteket szül. A képzeletbeli pajti igen hasznos: párnacsatázhatsz vele, kaját hoz, feltakarít – és egy napon, ha hiperszuper haver lesz, életre keltheted őt. Ehhez nem kell mást tenned, mint az új kis kémikus szettben kikísérletezni egy spéci löttyöt és beadni a figurának, aki ezzel hús-vér emberré és családtaggá válik, méghozzá speciális tulajdonságokkal – de ezek felderítése legyen meglepetés. 

A kölykök ezen túlmenően is el vannak látva minden jósággal. Rengeteg ruhát kaptak, egy játszótérnyi játékot, amelyek közül a magas fa koronájába épített lombház a legizgalmasabb, és jó móka az a kosztümös láda is, amelynek segítségével a skacok dínónak vagy épp kiskirálylánynak öltözhetnek be. A rosszcsontok egész sor csínytevést is elkövethetnek, bár ha elkapják őket, a megtorlás sem marad el, ez a felnőttek „ellentételezése”, hogy nekik is jusson valami... 

Felnőttképző

Aki örömmel pesztrálgatja a srácokat, arra nemcsak plusz jellemvonás vár, hanem egy új hivatás is: gyerekcsősz lehet. A meló otthon végezhető, munkanapon a szülők reggel kilenckor behordják a nappalidba gyermeküket, este hétkor elviszik, a felelősség pedig a tiéd, hogy megfelelő módon ellásd őket – az első szinten csak kettőt, az ötödiken viszont hatot. Nem egyszerű meló... 

Persze azok se keseregjenek, akik a másik végletet képviselik: ha nem akarsz egész nap a srácok után rohangálni, beírathatod őket bentlakásos suliba, amely az általános- és középiskolát is magába foglalja, így csemetédet csak hétvégenként látod viszont. Sajnos nem kapunk olyan mókát, mint a TS2-ben a magánintézet igazgatójának meggyőzése volt, ám a srác a műintézménytől függően jellemvonásokat kap és bizonyos jártasságai is növekednek, ami remekül előkészíti őt egy adott szakmára. Ha a hagyományos képzést választod, a fiatalt beírathatod balettre vagy cserkésznek, esténként pedig szakkönyveket felolvasva ringathatod álomba őt. A tinik vezetni tanulhatnak apjuktól, részt vehetnek az iskolai újság szerkesztésében vagy tanulói klubban okosodhatnak, na és ott van az érettségi bankett és a diplomaosztó is, amelyek egy életre szóló emlékekkel látják el a srácokat. 

Békévé oldja az emlékezés

Igen, emlékekkel, melyeket (összekapcsolva a játékot Facebook-fiókoddal) meg is oszthatsz a nagyvilággal – bár elég izgalmas dolog azt közhírré tenni, hogy túl vagy életed első szeretkezésén. Ennél jópofább viszont, hogy videokamerát is vehetsz, mellyel bármilyen eseményt rögzíthetsz, a felvételeket pedig visszanézheted a tévén, így akár gyermeked életének fontos pillanatait is megörökítheted – vagy akár egy leány-/legénybúcsúztató nem publikus pillanatait is, hiszen ilyesfajta bulik is rejtőznek a csomagban. A felnőttek és idősek ezeken túlmenően sok bónuszban nem részesülnek, bár a bekapcsolható testszőrzet, az érdekes interakciókkal járó kapuzárási pánik, illetve az idősek részére vásárolható bot kissé feldobja ezt az életszakaszt is. 

A fentieken túl pár jópofa életcéljutalom és néhány új tárgy vár ránk, bár szívemnek legkedvesebb az építési menü újdonsága, a csigalépcső, amely lényegesen megkönnyíti a fészekrakás procedúráját. Ám mindezekkel együtt is kissé sovány a csomag, főleg ár/érték arányában, így valóban azoknak ajánlható, akik szeretik a fiatalabb korosztályt mikromenedzselni. A többiek inkább spóroljanak a Házi kedvencekre, az sokkal tartalmasabbnak ígérkezik. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!