Google, Victoria


Ahogy a hatalmas Googleplex Mountain Viewben, Californiában, úgy a keresőóriás többi irodája is valamelyest vadnak mondható. Erre jó példa a Google londoni Virginia irodája, mely jobban hasonlít egy legénylakásra, mint egy munkahelyre. Rendelkezik egy fedett parkkal, evezős csónakkal, stúdióval, billiárdasztalokkal, valamint olyan falfelületekkel, melyekre akármikor akármit felírhatunk. A találkozó helyeken, illetve a konferenciatermekben kanapék és nyugágyak találhatóak, melyek elősegítik az innovatív gondolkodást. Az irodát egyébként Henrique Penha, az Android jelenlegi vezető tervezője alkotta annak érdekében, hogy az emberek ne csak az irodáikban üljenek, hanem ezalatt az idő alatt is gondolkodjanak, méghozzá másképp, mint az átlag.

Google, St Giles


A Google legújabb Londoni irodája, melyet Renzo Piano tervezett, szintén nem mondható átlagosnak. Az iroda elhelyezkedése, a berendezése, a Star Trek ihlette asztalok, zsilip stílusú ajtók, a közlekedőkben elhelyezett kényelmes kanapék mind az alkalmazottak elégedettségét növelik. Ha ez mind nem volna elég, az iroda rendelkezik egy terasszal is, melyről elképesztő kilátás nyílik Londonra.

Skype, London


A fényűző irodákkal kapcsolatos új trend a Microsoft háza táján sem ismeretlen. Az egyik legújabb londoni irodájuk, mely kifejezetten a Skype körüli alkalmazottak munkahelye, tele van dizájnos bútorokkal, spirál formájú lépcsőházakkal, belső fedett udvarokkal, illetve rendelkezik billiárdasztalokkal is. Természetesen a Microsoft alkalmazotti lét velejárója a hagyományos íróasztal, valamint a Skype konferenciaterem is, legalábbis akkor, amikor a kanapé már nem opció.

Érdekel a folytatás? Irány a Digiprime.hu laptop webáruház!