ASUS N550JV laptop – megjelenés


Első pillantásra úgy tűnhet, hogy az ASUS N550JV laptop külsőleg semmiben sem tér el elődjétől, mivel a felszín továbbra is alumíniumból készült. Ha viszont alaposabban megnézzük, akkor már jól láthatóak az egyes eltérések. Az ASUS N550JV laptop közel 8 milliméterrel karcsúbb, mint az ASUS N56 laptop széria. Újításnak számít a rögzített akkumulátorral és ezüst színű billentyűzet is. Az alumínium borítás biztosítja a stabil szerkezetet, bár a billentyűzet feletti rész kissé sebezhetőnek tűnik. Mindezek ellenére az irányító központ teljes biztonságban van, így nem kell tartanunk az esetleges sérülésektől és a fontos adataink elvesztésétől.



ASUS N550JV laptop – csatlakozók


A vezető multimédiás laptopok mindegyike csatlakozókban gazdag felszreletséggel rendelkezik, ezért az ASUS N550JV laptop esetében sem hiányozhatnak az USB 3.0 portok, a digitális képernyőkimenet és a Gigabit Ethernet. A versenytársakkal ellentétben nem rendelkezik VGA kimenettel, de helyette megtaláljuk a mini DisplayPort –ot. Ha mégis szükségünk lenne az analóg változatra, akkor egyszerüen vehetünk egy átalakíthatót, amivel máris megoldhatjuk a problémát. A kombinált audio csatlakozó mellett még egy subwofer portot is beépítettek az ASUS N550VJ laptop csatlakozói közé, így bárhol bemutathatjuk a hangrendszer valódi erejét. A vezeték nélküli kapcsolatokról a Wifi és Bluetooth rendszerek gondoskodnak, amelyek segítségét szinte bárhol igénybe vehetjük.

ASUS N550JV laptop – kijelző


A képi megjelenítést egyáltalán nem érheti panasz, mivel az ASUS N550JV laptop támogatja a Full HD felbontást. Az IPS panelnek köszönhetően, szinte minden szögből éles és valósághű képet kapunk. A matt felszín nem veri vissza a napsugarakat, ezért a kültéri használat során sem érhetnek kellemetlenségek.

ASUS N550JV laptop - billentyűzet


Az ASUS N550JV laptop ugyanazt a billentyűzetet kapta, amellyel az ASUS N750 laptop is el van látva. Az Apple MacBook laptop modelleket idéző kialakítás roppant jól sikerült. A chiclet stílusú billentyűk egymástól elkülönülve emelkednek ki a szerkezet síkjából. A kialakítás során figyelembe vették az univerzális lehetőségeket, ezért az ASUS N550JV laptop egy különálló numerikus blokkal is rendelkezik. A fehér háttérvilágítás mértékét mi magunk állíthatjuk be, így a számunkra legoptimálisabb fényviszonyok mellett dolgozhatunk. Az enyhén süllyesztett touchpad minden érintésre azonnal reagál, és képes érzékelni a multitouch gesztusokat is.

ASUS N550JV laptop – teljesítmény


Az előző generációhoz képest, az ASUS N550JV laptop –ot már a 4. generációs Intel Haswell processzorok működtetik. A négymagos processzorok 2,4 GHz órajelen működnek, de ha még ez sem lenne elég, akkor a Turbo Boost technológia tovább növelheti ezt. A processzor megfelelő támogatására akár 16GB memória is a rendelekzésünkre állhat, amely megnyitja az utat a legigényesebb applikációk felé. A játékos kedvű felhasználóknak biztosan tetszeni fog az Nvidia Geforce GT 750M 2GB videokártya által nyújtott kimagasló teljesítmény.

ASUS N550JV laptop – vélemény


Az előző generáció tapasztalatai alapján jól sikerült az N széria frissítése. A multimédiás kategóriában igény van a nagy teljesítményű processzorokra és a Full HD felbontásra. A gazdag felszereltség és az IPS panel jelenléte is azt bizonyítja, hogy az Asus N550JV laptop minden helyzetben megállja a helyét.