Megjelenés


Első ránézésre a Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop továbbra is ugyanaz a fekete gép, mint azt már korábban is megszokhattuk. Alaposabb szemügyre vétel után számos apróbb újítást vehetünk észre, amelyek tökéletesen megfelelnek a jelen kor piaci elvárásainak. A kellemes tapintású Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop felszínének legnagyobb előnye, hogy nem látszódnak meg rajta az ujjlenyomatok. Bár a műanyag borítás nem annyira szilárd, mint az alumínium, de még így is meglepően merev szerkezettel rendelkezik. A Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop kijelzőjét tartó pántok vázba történő besüllyesztése 135 fokos szögben korlátozza a fedélnyitást. A fedél felnyitásához sajnos mindkét kezünkre szükségünk lesz, de ez a tulajdonság a terepmunka során még hasznos is lehet.

Csatlakozók és irányítás


A Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop minden olyan kapcsolati egységgel rendelkezik, amit egy sokoldalú notebooktól elvárhatunk. A gyorsabb USB portok mellett megtaláljuk a Gigabit Ethernet csatlakozót, a kártyaolvasót, az analóg és digitális képernyőkimenetet. A speciális OneLink egységen keresztül tovább bővíthetjük az amúgy sem szűkös lehetőségeket. A beépített Wifi rendszernek köszönhetően szinte bárhol rácsatlakozhatunk a világhálóra, persze ha ezt a körülmények is megengedik. A korábbi verziókhoz képest, a Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop már egy teljesen új billentyűzet mechanikával rendelkezik, amely sokkal merevebb, de sajnos hangosabb is. Lényegesen nagy változtatásokat nem alkalmaztak a struktúrán, csupán a beállítási feltételek javultak. A Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop touchpadjánál el kell búcsúznunk az elkülönített egérgomboktól, amit az egységes érintőfelület vált fel.

Kijelző


A hagyományos HD felbontás mellett a Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop akár Full HD-s kijelzővel is megvásárolható. Napsütéses időben sem kell aggódnunk, mivel a matt felszín nem veri vissza a fénysugarakat. Az univerzális felhasználási lehetőségek miatt a Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop nagyon közkedvelt az üzletemberek körében. A Full HD teljesen kielégíti még a legprofibb felhasználók igényeit is, bár az IPS modul hiánya néhányunkat elkeseríthet, de a Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop egy üzleti és nem multimédiás felhasználásra készült.

Teljesítmény


Az általunk tesztelt Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop harmadik generációs Intel Core i5-3230M processzorral rendelkezik, ami a legigényesebb szoftverek futtatásakor is remek teljesítményt ért el. A legigényesebb felhasználók számára az Intel Core i7-3632QM processzorral szerelt Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop áll rendelkezésre . A játékok és grafikailag igényesebb szoftverek támogatását a dedikált Nvidia Geforce GT 730M 2GB videokártya látja el.

Vélemény


Mindezen információk tudatában elmondhatjuk, hogy a Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop már sokkal magasabb színvonalat képvisel. Mindenképp pozitív előrelépésnek számít a nagyobb felbontás, a dedikált videokártya jelenléte és a divatosabb kivitelezés. A Lenovo ThinkPad Edge E531 laptop elsősorban azok számára készült, akik sokkal kellemesebb munkafeltételek mellett szeretnének dolgozni.