Pedig pár hete, még vadul azt tervezgettem, hogy milyen hardware-rel fogom megerősíteni a gépem. Szépen kinéztem magamnak egy AMD X2 6000+ Black Editiont, mellé egy mutatós (nem mellesleg erős) ATI Radeon HD 3870-et. Most már tényleg itt volt az ideje a gépfejlesztésnek, hiszen két éve vettem a gépet, és azóta csak egyszer volt fejlesztve, amikor vettem még egy giga memóriát bele. Szerencsére eddig minden játék remekül futott rajt és csak az utóbbi időben kellett visszavennem a grafikai részletességet közepesre egy-két programnál (ennyit a "a PC-t félévente kell fejleszteni ha rendesen akarsz vele játszani" című falusi legendáról). Az egész gépfejlesztés kijött volna 90 ezer forintból. Eszembe sem jutott, hogy konzolt vegyek, annak ellenére, hogy egy XBox 360-at már ötvenezerért hozzá vágnak az emberhez. XD Igaz, exbokszra nem adnék pénzt, akkor inkább már egy jó kis Playstation 3-at akasztanék le (még akkor is, ha "az szar, mert nincs rá héló három XD ). Abból a pénzből amit a gépfejlesztésre szántam ez is kijött volna. Az én problámám ezzel a megoldással az, hogy a PS 3-hoz kellene vagy új, nagyobb monitor (nem a mostani korosodó CRT) vagy egy HDTV. Sajnos az előbbire már nincs pénzem, utóbbira meg pár évig nem is lesz.

Tehát vissza az eredeti tervhez, PC-t kell fejleszteni. Aztán mint derült égből a villámcsapás, kikerült a PGO-ra a Crisis Core: Final Fantasy VII tesztje. Korábban már fél szemmel figyeltem a játékot, hiszen jelenleg ez tekinthető leginkább a zseniális Final Fantasy VII teljesértékű folytatásának (illetve előzményének). A Dirge of Cerberus nevű nem túl sikeres folytatást inkább felejtsük el. A Crisis Core tesztjét elolvasva ismét úgy éreztem, ezt ki kell próbálnom. Hiszen minden benne van, amit az eredeti FF7-ben szerettem. Zseniális zene, remek történet, feledhetetlen szereplők, döbbenetes limit break-ek, és most már a grafika is nagyon szép (egy PSP-hez mérten természetesen). Gyorsan utána is néztem a neten fellelhető videóknak. Kár volt XD. Amint megnéztem a trailereket, videóteszteket, bemutatókat, azonnal elvesztem. Eldőlt, hogy a pénzt egy PSP vásárlására fogom költeni. Ez ráadásul kevesebbe fog kerülni, mint a gépfejlesztés, tehát még egy kis lóvét is megtakarítok. Bár még nem vásároltam meg a gépet (és még egy-két hétig szerintem nem is fogom, egyéb folyó kiadások miatt), azért utána néztem, hogy a FF7 mellett milyen programokat fogok idővel beszerezni. Ebből olvashattok most egy rövid videóösszeállítást.

Kezdjük a sort az előbb már említett alapjátékkal, a Crisis Core: Final Fantasy VII-tel. Az alább látható videó tartalmaz renderelt átvezető videókat, és a játék motorjából készített átvezető videókat is. Illetve az utolsó harmadában belepillanthattok a játékmenetbe is. Sajnos japán nyelvű játékot nehéz beszerezni Európában (ráadásul valószínüleg nincs hozzá angol felirat), így kénytelen leszek majd megelégedni az angol változattal. A grafika jól tükrözi, hogy kézikonzolhoz képest a PSP elég erős hardware-rel van felszerelve, nagyjából egyenrangú a PS 2-vel.
 

Következő áldozatom a GTA: Vice City Stories. Soha sem voltam nagy GTA rajongó, bár mindengyik résszel játszottam, egyiket sem toltam teljesen végig. A Vice City amúgy is kedvencem volt a sorozatból, örülök, hogy készítettek belőle egy PSP-s változatot is (ami persze nem teljesen ugyanaz, hanem egy másik történetet mesél el).


A következő játék nem kapott akkora  visszahangot, mint az előzőek, de ennek ellenére a tesztek alapján egy izgalmas, jó játékról van szó. Ez a Dragon Ball Z: Shin Budokai és mint Dragon Ball rajongónak, nekem kötelességem kipróbálni. XD A királyság ebben a játékban az, hogy alapból be lehet állítani, hogy a hangokat a japán szinkronszínészek adják. Mondanom sem kell ez fokozza az élvezeti értéket.




A Tekken sorozat biztos nem ismeretlen a konzolok világágban otthon lévőknek, hiszen az egyik legnívósabb verekedős játéksorozatról van szó. A PSP is megkapta a maga Tekkenjét, melynek címe: Tekken 5 - Dark Resurrection. Többen a PSP-re készült legszebb játéknak tartják ezt a progit.




Most egyenlőre ennyit írok, már így is biztos elfáradtatok az olvasásban. XD Legközelebb talán még több játékot mutatok meg nektek.