Az igazat megvallva sohasem voltam nagy multis - bár ebben az is közrejátszott, hogy dúrván egy éve van csak itthon internetem -, mindig jobban érdekelt az egyjátékos módja a játékoknak. Ma is csak pár olyan játékot tudok mondani, aminek használom a többjátékos módját. Régebben lezavartam jópár kört az UT 2004-en, de nem voltam túl nagy ász benne. Talán ennek lett az eredménye az a látványos égés a Guru Camp UT versenyében, ahol egy reménykeltő start után a második pályán csúnyán az utolsó helyen kullogtam. (Ugye mondtam Darths, hogy nem az a pálya kellett volna! XD ) Igazából nem szokott nagyon izgatni, ha egy emberi ellenféltől kapok ki (nem úgy, mint az AI ellenfelektől elszenvedett vereség esetében, ahol alaposan felkapom a vizet). Ha valaki jobb nálam, azt el kell ismerni.

A mások két játék amit megemlíteniék multis pályafutásommal kapcsolatban a Jedi Academy és az utolérhetetlenül zseniális Team Fortress 2. Előbbinél a hamisítatlan Star Wars hangulat és a fénykardpárbajok, utóbbinál a poénos, mégis taktikus játékmenet fogott meg. Nagy örömömre szolgál, hogy mindkét játék képviseli magát a PGO szerveri között, így összemérhetem a tudásom más fórumozókkal vagy szerkesztőkkel. Annak viszont már kevésbé örülök, hogy a TF 2-t nem igazán látogatták még a játékosok. Voltak 4-5-en rajt, de mondanom sem kell, azzal a játékkal normálisan nem lehet ilyen kevesen játszani, tekintve, hogy ez egy csapatalapú játék.

Sebaj, ott van sokak kedvence, a Jedi Academy, amire már sokkal többen csatlakoztak be. Tegnap megtörtént az én bemutatkozásom is. Nem mondanám túl rossznak a teljesítményem, annak ellenére, hogy többször haraptam én fűbe (avagy fénykardba), mint ahányszor én szeleteltem fel valakit. Végre sikerült összecsapnom online főszerkesztőnkkel is (aka Darths), akivel két (vagy három? ) nagyon élvezetes meccsünk volt. Az első elég viccesen ért véget, tekintve hogy kiejtettem a fénykardot a kezemből, így hiába menekültem, a főnök nem kegyelmezett. Utána viszont sikerült kiegyenlítenem a számlát. :D Egy másik pályán sikerült belefutnunk egy elég csúnya (és vicces) bugba, mivel mindenki egy helyen, egymásba lógva jelent meg, így beragadtunk. Mindenki összevissza csapkodott a kardjával (otthon gondolom meg röhögve verte az asztalt), de kiszabadulnunk nem sikerült. Aki meghalt, rögtön újjáéledt az "amorf, 15 fejű és 15 fénykarddal rendelkező szörny" testében, és folytatódott a "harc".

Bízom benne, hogy még számos ilyen élvezetes játékban lesz része a PGO-s szerverekre látogatóknak. Remélem a többi szerver is elkezd szép lassan megtelni, mert nem akármilyen játékok futnak rajtuk. Ha lenne CoD 4-em, akkor már jómagam is ott írtanám az ellenfeleket, de sajnos erre még várnom kell egy ideig.