Az eSportban nem egy játékra fókuszál mindenki, több elterjedt úgynevezett "eSport játék" is van ami valami miatt kiemelkedtek a tömegből. llyenek pl. RTS játékokból a : League of Legends, Starcraft 2 FPS -ből Counter - Strike , Quake(régebben) sportjátékokból a FIFA leginkább . Ahogy az igazi sportokban, itt is megtalálható az a közönség és közösség aki az adott játékot kedveli, megtalálhatóak azok a sztárjátékosok, akik abból élnek , hogy játszanak, a szponzoraik által és ami véleményem szerint a legfontosabb, megtalálhatóak ugyanazok az érzések, mint az igazi sportban.


Mitől eSport?


Az eSportot nem az teszi eSporttá, hogy egy E betűt írünk a sport elé és számítógépes játékokkal játszunk. Magával hozza, ugyanazt az áldozatot és szenvedélyt, amit megkövetel az igazi sport is, hogy napi 8-10 órás felkészülésekkel, teljes koncentrációval és odaadással irányítasz mondjuk csapatkapitányként másik 5 ember, majd a verseny napján több tízezres tömeg előtt kell bizonyítanod a tudásod. Ékes példája ennek a Starcraft 2, amit sokan a sakkhoz hasonlítanak. Rengeteg féle megnyitás, stratégia , kombináció, ahol ki kell találnod mit akar az ellenfeled, talán ami még nehezebbé is teszi az az , hogy nem sok gondolkodási időd van, hiszen a játék folyamatosan megy.

Az egész mozgalom köré egy ipar szerveződött. A számítógépes játék hardware és periféria gyártók igyekeznek kiszolgálni a professzionális játék igényeit...ezért cserébe az a profi játékos akit sokan szeretnek és népszerű és eredményes , már reklámértékkel fog rendelkezni., így a gyártónak is megéri támogatni. Rengeteg ilyen gyártó van aki külön eSport szekciót visz, kizárólag gamer szempontokat figyelve.

Jómagam jó pár ilyen eSport rendezvényen voltam, mint játékos is, remélem ez a kis videó visszaadja a legutóbbi rendezvény atmoszféráját, amin szerepeltem.



(Közbe, ha esetleg valaki olvas, akkor leírhatná, hogyan kell videót beszúrni, mert nem bírtam rájönni...)

UPDATE: Köszönöm szépen kacsurkának a segítséget!