Clive Barker's:Cenobites
Ez egy Hellraiser univerzumban játszódó RPG (third person nézetben) lenne. Aki esetleg nem ismerné a Hellraiser filmek világát, annak röviden egy sci-fi beütésű Clive Barker által megálmodott intellekt horror cucc, a cenobiták a kínok mesterei, egykoron ők is emberek voltak. A pokolból világunkba egy középkori mesterember 'kockája' segítségével utaznak melyet kirakva a halandó ember a mérhetetlen kínok része lesz. Az univerzum leghíresebb figurája ugye Pinhead.



Karakter generálással kezdődne, létrehozhatnád saját brutális cenobitádat, ja igen még nem is mondtam, nem a jó oldalon állnál az emberekkel, hanem a gonosz pártját erősítenéd. De a karakter készítésnél jártam, jó lenne bele sokféle variáció (elősször megcsinálnád az emberi képét arra pedig ráépíted a gore dolgokat, ruhát, ezközöket a fejébe, bőrszín, plussz/mínusz végtagok stb...), mert ugye a műfalyban elég kreatív dolgokat lehetne alkotni, aki már látott pinheadon kívül cenobitákat, akár képen az tudja miről beszélek. Itt persze lenne egy kaszt választás is, Brutal (gyilkológép, nem ismer kegyelmet puszta kézzel öl pl Butterball-t képzeltem hasonlóan), Intellect (tudatát használja az emberek ellen, vezető egyéniség pl: pinhead), Arter (a gonoszság művészibb szintre emelése, idézések, mosolygós brutalitás jellemzi pl: GirlCenobit), a többi kasztot az okosabbakra bízom, de még rengeteg elképzelésem lenne.
Ezután kezdődne a a játék vagy egy bemutatóban, de mégjobb lenne, ha elő játék közben bemutatnák a halálodat, pl az elején kirakod a kockát pinhead és bandája megjelenik, az elmaradhatatlan kampók megfognak, Pinhead pampog egy sort a lelkedről, kimondaná a legjobban hangzó mondaton eredeti Doug Bradley szinkronnal "We'll Tear your soul apart", te pedig gonosz ember voltál életedben ígyhát közéjuk állsz. Ezután egy kis átvezető videóban megnéznék cenobitává válásunkat (értsd: agyon kínoznak meg olyan torz nem leszel, hogy senki sem ismer rád).
A pokolban járunk, van inventory meg, karakter menu (ahol látod milyen szinten állsz, milyen erősségű ruha van rajtad, varázslataid, egyéni képességeid, ilyesmi), ahogy egy rendes RPG-ben lennie kell.

A Történet:
A Hellraiser: Bloodline (vérvonal), címú filmben láttuk a 'nagy kockát' ami egy szoba volt, és teljes átjárást biztosított a pokol és világunk között. Nah ezt megépítik és elkezdődik a pokol háborúja az emberek ellen. A Cenobiták dolga emberek 'toborzása'. Különféle démonoktól, halottaktól kapnál megbízásokat volt ellenségeik likvidálására, megismerkednél történetükkel. Sok párbeszédes rész és átvezető videó lenne benne, a játékélmény javára. És miután küldetések teljesítésével, megfelelő védő ruházat és magasabb szint, erősebb varázslatok, képességek birtokába jutottál csatlakozhatsz a háborúhoz. Feltűnnének a filmekből ismerős karakterek és mondatok.

Grafika és látvány:
Nem annyira tartom fontosnak a grafikát ennél a játéknál, de azért a műfalyban maradunk olyasmi motort (vagy ugyanazt) képzelném a cuccba mint amit a Clive Barkers: Jerichoban láttunk. De fontosabbnak tartom a kreativitást, a játék során bejárhatjuk a pokol sok zegét-zugát, rengeteg cenobita kitalálása, történetek, ezért is bíznám a munkát a hellraiser eredeti megalkotójára, aki már 2,5 játékban is szervesen közreműködött, Clive Barker-re. Szerintem remek környezetet varázsolna a játéknak.

Nah valahogy így nézne ki az én játékom, ez alatt egy bénán megszerkeztett borító :-), tőlem ennyi telik.
Nektek, hogy tetszene egy ilyen játék?
Írjátok le saját játék ötletetek a kommentek közé!

Béna borító:


Peace!