Vanguard: Saga of Heroes - Aki aktív előfizetéssel több mint 45 napja nem rendelkezik, azt újraaktiválták január 31-ig. Jó hír, és teljesen érthető: igyekeznek visszacsábítani azokat a játékosokat, akik a nyitáskor tapasztalt bugos, akadozós, üres játéktól elmenekültek. Érdemes kipróbálni, valóban rengeteget fejlődött már azóta!

Tabula Rasa - A sci-fi témájú MMORPG/TPS játékot sikertelenségre hivatkozva az NCSoft februárban be fogja zárni, addig azonban úgy döntöttek, hogy teljesen ingyenessé teszik mindenki számára. A kipróbáláshoz az NCSoft oldalán kell regisztrálni, majd kérni egy CD-kulcsot, ha korábban még nem volt aktív előfizetésünk (ez a bétásokra is vonatkozik, nekem is kellett kérnem, 1 napon belül meg is küldték). Az intenzív és dinamikus játékmenetű MMO állítólagos legnagyobb hibája a hosszú távú tartalom hiánya, ilyen rövid időre azonban mindenkit bátran bíztatok: próbálja ki, nem mindennapi játék, garantálom!

Hellgate: London - Szintén kétes a hányattatott sorsú hack&slash "MMO"-szerűség sorsa. Az európai szerverekről tudtommal máig nincsenek egyértelmű információk, Ázsiában azonban tuti folytatódni fog az élet. Addig azonban a fizetős tartalmakat is ingyen elérhetővé tették mindenkinek (mármint akinek megvan a játék), így Stonehenge-be is ellátogathat már bárki, és a többi extra szolgáltatást is igénybe veheti. Pletyka szintjén olvastam egyébként arról, hogy a bezárás előtt az online karaktereket át lehet majd menteni egyjátékos módba. Jó lenne azonban még egy LAN-mód, esetleg egy direkt online csatlakozást is el tudnék képzelni, haverokkal játszva mégiscsak nagy élmény.


Ennyiről van jelenleg tudomásom. Ha netán még tudtok ilyesmi akciókat, ne kíméljetek: nyugodtan lehet kommentelni!

A magam részéről pedig engedjétek meg, hogy nagyon boldog új évet kívánjak minden kedves látogatómnak!