Szóval Elwynn... aki esetleg nem lenne járatos a világban: Elwynn Forrest az emberek kezdőterülete, a legtöbb küldetés és úgy általában a legnagyobb élet errefelé van a kezdőzónák közül, mert sok elf, törpe, gnóm meg draenei is át szokott jönni ide (de főleg elf), nameg Stormwind, a "főváros" is közel van. Ennek megfelelően én is jártam már párszor erre. Most az adott okot a visszatérésre, hogy haverommal indítottunk itt új karaktert a közös játék kedvéért (ő másik szerveren van, mint én), ő meg ember mage-et akart. Először papot akartam indítani mellé, de aztán a loot-viták elkerülése miatt, nameg a túlélési esélyek javításáért warrior mellett döntöttem. Széép szőke herceg lett.

Szóval Elwynn Forrest... Ugyanazok a régi küldetések, ugyanazok a banditák, koboldok, medvék és farkasok... Mellesleg szerintem az egyik legötlettelenebb, legjellegtelenebb zóna ez, telirakva az igazi, klasszikus fantasy-klisékkel. Közelében sincs a taurenek sámánisztikus hangvételű, zöldellő pusztáinak, vagy az élőholtak kihalt, misztikus erdeinek, de még a gnómok-törpék fagyos hegyvidéke is izgalmasabb látvány és élmény. Sebaj, legalább hamar túlleszünk ezen, letudjuk majd a kötelező Deadminest is, aztán talán izgalmasabb vidékek jönnek.


A jelenlegi főkarakterem (aki közel sem a legmagasabb szintű karakterem, de vele játszom mostanság legtöbbet) egy troll rogue, aki a harmincas szintjei közepét (36) tapossa. Ő most elég szerencsétlen helyzetben van: Stranglethorn Vale-ben megcsináltam azokat a küldetéseket, amiket tudtam, a nagyobbakhoz meg még nem tudok hozzáfogni, így másik zónát kell keresni... Átruccantam Arathi Highlands-ra, ott meg már kicsik a mobok (bár azért pár küldin csak végigszaladok nyilván). Esetleg ha van valakinek tippje, hova érdemes menni, ne tartsa magában!

Egyébként meg: rugók rulez! Lopakodás, lecsapás, szóló ellenfelek elleni talán legjobb sebzés, baj esetén meg egy pillanat alatt el tudok tűnni - mindez együtt hihetetlen jó túlélést biztosít, sokkal könnyebb haladni, mint a feral druidámmal volt, pedig az is nagyon könnyen ment. A tömeghatással szemben én nem combatra gyúrtam a fejlődéshez, hanem a tőrös subtlety ágra. Hiába lennék hatékonyabb két karddal vagy valamiféle zúzófegyverrel, az én szemem irritálná az ilyenfajta karakter. Én szeretek jelleget is adni a karakteremnek: a rugó, ez a tolvaj-szerű besurranó bérgyilkos ugyan ne két bunkósbottal harcoljon már, szemből... Különben is, subtlety rugó is kifejezetten jó túlélő: egymás után akár két vanish, ha valami nagyon rosszul sülne el (plusz csatában akár két evasion, keményebb lények, főnökök ellen nem rossz az), meg majd ha kirakom a preparation-t, akkor remélhetőleg villámgyorsan le tudom egyesével szedni a mobokat. Meg hát a legfontosabb, hogy egy tolvaj legyen lopakodó, na.