Már egy ideje játszom a gondolattal, hogy kellene egy kimondott blogoldalt keresni. Valljuk be, ennek a PGO-s blognak megvannak a maga korlátai - aki vezet saját blogot, ismeri ezeket: nehézkes kezelés, formázási kihívások, képek beillesztgetése körülményes, körbefuttatás, sorkizárás nem lehetséges (vagy legalábbis nincs rá gomb, ha az ember nem ért a kódhoz), a sebességről nem is beszélve. Ez egy nagyon jó oldal arra, hogy az ember kipróbálja magát, milyen íze van a blogos életnek. De ha szeretne kicsit komolyabb, igényesebb formát, amit ráadásul kezelni is könnyebb, mégis többet tud, az előbb-utóbb máshová vágyik.

Lényeg a lényeg: így jutottam el a Google saját blogos oldalához, a Bloggerhez. Kis tanulás, ismerkedés után pedig a költözés mellett döntöttem. Mivel szabadságon vagyok a héten, ezért volt időm összekalapálni egy kiindulási alapot, ahova azóta bemásoltam innen a bejegyzések zömét is, kibővítve, kiszépítve (ahol szükséges volt).

Nem akarok hálátlannak tűnni, tudom jól, ha nem lennék kiemelt blog az ország egyik legnépszerűbb oldalán, akkor sokkal de sokkal kevesebb olvasóm lenne. Ha a PGO blogja nem lenne, nyilván sosem kezdek el rendszeresen blogolni. Nem várom el senkitől, hogy kövessen az új helyre. Ezért úgy döntöttem, hogy (legalábbis átmenetileg) párhuzamosan vezetem a két blogot: minden bejegyzés bekerül mindkét blogba, azonban ide csak a nyers szöveg - képek, formázás, kínlódás nélkül. Így ha valakinek elég csak az olvasnivaló az itteni keretek között, az továbbra is megtalálhatja számítását, aki azonban szeretné mindezt az újabb formában használni, az egy kattintással megteheti - linkelni fogom a másik blog kapcsolódó bejegyzését is.

Mint említettem, átvittem innen a meglévő bejegyzéseket is, de természetesen nem törlöm őket. Ott egyelőre meghagytam a regisztrálás nélküli kommentálás lehetőségét is, mindaddig, amíg nem lesznek ezzel visszaélések. Maga az oldal azt mondanám javarészt készen van, még nézgelődök modulok között, hátha találok kedvemre valót, talán Twitterrel is kiegészítem még (linkmegosztásra elsősorban), de a fő szerkezethez nyilván nem nyúlok, azzal egyelőre elégedett vagyok.

Ennyi rizsa után az érdeklődők kattintsanak az alábbi linkre. Sok szeretettel várlak Titeket!