Igen szebb. Szebb mint a ps2-es és a pc-s meg a wii-s stb... verzikók. Nekem tetszik, persze nem a legkirályab, szóval nem kell a képembe dörgölni hogy ez ocsmány. Egyébként semmi sem változott a kinézeten kívül csak az egér+billentyűzet irányítás, ami már jól működik. Mert ugye az eredeti pc verzióban borzalmas volt és gyoran gamepadot kellet kölcsönkérni, később persze venni. A gafikai beálításokban lehet állítani a HD és az orginál textúra között. Az eggyik kedven epizódom ez a rész, rengetegszer kiakasztva és néha őis engem kiakasztva. A sztori amúgy eléggé elmegy de nem világbajnok, de még ha ebből lenne filmadaptáció biztosan többre értékelném mint a jelenlegi Resident Evil filmeket.

Egyébként ebben a részben Leon már nem olyan nyálas kis zsaru hanem a kormánynak melózik. Innenis jön a megbízása miszerint elrabolták az elnök lányát Ashley-t.
A nyomok egészen Franciaország eldugott falujáig vezetnek ahol vár minket minden csak zombi nem, mert ugye itt már nem voltak zombik. De voltak helyette roppantul "NEM" barátságos falubeliek, akik kaszával meg egyéb dolgokkal szerették volna megmutatni hogy nekünk itt desemmi keresnivalónk nincs.
Végülis egy plaga nevű cucc fertőzte meg őket, így csórik nincsenek eszüknél, hát mise leszünk eszünknél ha megtámadnak majd jól teleskútózuk a gatyályukat. Apropó skúló... nincs annyi azért hogy eszetlen lövöldözésbe kezgyünk, ez itt nem az Expandables. :) Ez megmaradt az előző részekből miszerint kell a kést is használni. De 2014-ben tuggyuk már hogy merre haladtunk el.. Mivel lehet fegyvereket "tuningolni" pl: túzerő növelés, nagyobb tárkapacitás, gyorsabb újratöltés, amire szükség is lessz mert a játék végéi nem csak a falusi parasztok az ellenfeleink. Vannak főellenségek is, akikkel nem olyan nehéz végezni. A legnagyobb baj az volt ezzel a részel hogy már nem tudott úgy beparáztatni, de viszont rohadtul veri a hangulata az összes részt, méghozzá izomból. Egyszerűen fel sem lehet kelni előlle. És mikor végzünk Leon kampányal megnyíli az Ada Wong féle útvonal ami szintén szórakpztató és nehezebb, legalábbis nekem az volt.

Mert éppenséggel végső összecsapásra maradt egy késem, de megoldottam kisseb nyomdafestéket nem tűrő szavakkal. Ami még szintén jó a játékban, a helyszinek. Lessz többis de mindnek van egy kimondott erős hangulata ami végett nem fullad a játék unalomba, és néha azért rémísztő tud lenni. Gondoltam pl az Ashleys puzzles részre. Apropó puzzlek... nem olyan a helyzet mint az előzőekben, akad fejtörő de 5 perc alatt megoldhatóak. Ezt mindigis nagy mínusznak tartottam, mostanra ugye meg már teljessen eltüntek. Szóval szép ez, nekem tetszik! De sok értelme nem volt. Legalább ha a 7-dik résszel visszatérnének ehhez a stílushoz, ilyen játékmenethez sokkal jobb lenne mint a jelenlegi 6-os számú rész. Nyilván nem kapunk már olyant mint az első három, de úgy gondolom hogy a negyedik rész abszolúte beleillik a sorba.