Véget ért az Ouya Kickstarter-gyűjtése. Az eredetileg 950 ezer dollárért hajtott kampány 8,5 milliónál is több zöldhasút termelt, ami majdnem tízszeres túlteljesítése a kívánt összegnek. A pontos összeg 8.580.682 dollár. Impozáns, főleg ahhoz képest, hogy a gépet még mindig nem mutatták be a nagyközönségnek.

Aki esetleg egy kő alatt élt volna az elmúlt hetekben, annak eláruljuk, hogy az Ouya egy apró, Android operációs rendszert futtató konzol, mely elméletileg az indie szféra felzárkóztatásáért született: lényege, hogy a gép egyben fejlesztői eszköz is, így bárki szabadon moddolhatja, alakítgathatja.

Hogy ez miként jön össze a pénzkeresési stratégiákkal, jó kérdés, mi sem tudjuk, noha Stöki egy igen elgondolkodtató cikket írt a témában a ma megjelent PC Guruban. Az mindenesetre tény, hogy az Ouya gigasiker: exkluzív játék készül rá, lesz rajta OnLive, Minecraft és twitch.tv... és ha hihetünk a mögötte álló szakembereknek, akkor 2013 tavaszán vásárolhatjuk meg 99 dollárért. Mi mondjuk nem vennénk mérget erre.

8,5 millió dollárnál állt meg az Ouya
Ilyen a "standard" Ouya modell -- alig nagyobb az öklünknél