A Call of Duty: Ghosts egyjátékos kampányának trailerében egy műholdról érkezik kinetikus támadás a Földre, elpusztítva ezzel Los Angeles nagy részét. „Ez akár meg is történhet” -- mondta Dan Amrich, az Activision közösségi menedzsere.

Amrich a blogján fejtette ki véleményét a játékban látható ODIN szatellitről, amely szerinte sokkal inkább tudományos, mint fantasztikus. A kinetikus bombázás -- közismert nevén „Rods of God” (Isten rúdjai) -- akár egy lehetséges támadási forma is lehet a közeljövőben. Amrich elmondása szerint nem sokkal a Call of Duty: Ghosts koncepciójának megalkotása után jelent meg egy bejegyzés a világhálón az úgynevezett Project Thorról, amely az Egyesült Államok légierejének egyik tervezete volt. A Thor egy műhold, amely képes arra, hogy orbitális pályáról a Földre küldjön több, egyenként 6,1 méter hosszú volfrámrudat, mach 10-es sebességgel. Ez pontosan 12.250 km/h sebességnek felel meg (a világ leggyorsabbb vadászgépe, a SU-35 mindössze 2756 km/h-val --mach 2,25 --  képes repülni). Egy ilyen fegyver a becsapódást követően ugyanolyan hatást tud elérni, mint egy atombomba felrobbanása, csak nukleáris következmények nélkül (nincs sugárzás).

Több sci-fi szerző  is foglalkozik a témával, olyanok írnak róla, mint Robert Heinlein, Larry Niven, Tom Clancy vagy Neal Stephenson. A valóságban pedig az Egyesült Államok légiereje az illetékes.

A Call of Duty: Ghostsnak valójában több köze van a valósághoz, mint azt gondolnánk. „Hiába a folyamatos akció, valamint a filmes jelenetek garmadája, a CoD akkor is a valóságban játszódik” -- nyilatkozta Amrich.

A Call of Duty: Ghosts november 5-én jelenik meg PC-re, PS3-ra, Xbox360-ra és Wii U-ra. A nextgen verziók a megjelenő gépekkel együtt érkeznek majd, azaz PS4-re november 29-én, Xbox One-ra pedig november 22-én.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!