• A Ubisoftra rájárt idén a rúd
  • Sok volt a botrány, a technikai probléma
  • A játékaik rendre rosszul szerepeltek a kritikusoknál
  • A Forbes magazin szerint a cég az EA útján jár

A Forbes magazin újságírója, Paul Tassi igen rossz véleménnyel van a Ubisoftról. Szerinte a francia cég olyan mélységekbe jutott, ahol eddig csak az EA járt -- és ahonnét az amerikai kiadó próbál kikecmeregni. E kijelentést az elmúlt hónapok, még inkább, az idei év negatív tapasztalataira alapozza.

Kezdődött az egész ugye a Watch Dogsszal, amiről kiderült, hogy nem úgy néz ki, mint ahogy azt a 2012-es E3-on láttuk, ráadásul a játék nem is sikerült olyan jól, mint ahogy azt beharangozták. Aztán jött az E3 2014, amikor kiderült, hogy kooperációs mód ugyan lesz az Assassin’s Creed: Unityben, női karaktert nem irányíthatunk, mert az sok munkával járt volna. Ez nálunk még az expó legkínosabb pillanatai közé is bekerült, ráadásul a mutatványt megismételték a Far Cry 4-gyel is. És akkor most itt van november, megérkezett a boltokba az Assassin’s Creed: Unity, amiben egyrészt mikrotranzakciót helyezett el a fejlesztőcsapat (ráadásul jó drágát), másrészt technikai gondok vannak vele, és még a kritikusok sem magasztalják az egekbe.

Mindezeket összevetve Mr. Tassi úgy gondolja, hogy a Ubisoft veheti át az EA helyét -- amely most gőzerővel dolgozik azon, hogy visszaszerezze az elvesztette bizalmat --, hiszen rendre ugyanazokat a hibákat követi el, ami miatt annyira megutálták a konkurenciát a játékosok: mikrotranzakció, félkész játékok, minőségi problémák, megtévesztő reklám, stb. Épp csak a szervergondok maradtak el, de ez inkább az egyszemélyes kampányra kihegyezett játékoknak tudható be.

Hogy a Ubisoft tényleg átveszi-e az EA-tól a „világ legrosszabb cége” díjat, az egyelőre azért még kérdéses, hiszen lehet, hogy csak peches évük volt. Mert az azért tény: 2014 nem éppen a Ubisoft éve, viszont a Far Cry 4-gyel még szépíthet a kiadó, ráadásul az új Assassin’s Creed fejlesztésére is több időt szánnak, szóval azért még nem érdemes a vészharangokat kongatni.

ubisoft-games-assassins-creed-splinter-cell-watch-dogs.jpg