„Két órában nem lehet elmondani 15 óra eseményeit. Olyan sok minden történik a játékban – még az átvezető mozikban is –, hogy nem tudunk mindent betenni a filmbe. Nehéz dolog kivágni részeket, de meg kell tenni. A film néhány részletében hasonló lesz a játékhoz, más részletében pedig teljesen különböző”mondta Neil Druckmann, a The Last of Us játék kreatív igazgatója és a filmadaptáció írója még augusztusban, hidegrázást kiváltva ezzel a rajongókból.

Annak apropóján, hogy már a forgatókönyv második változatán dolgozik, újra megszólalt a témában. „Eléggé játékhű. Akad néhány nagyobb változtatás, de a tónus és az, amit a történet elmond, hű maradt a programhoz” – árulta el a Game Informernek egy interjú keretében. Azért ez valamivel jobban hangzik, nem?

Több információnk viszont még így sincs. Egyelőre biztos, hogy a producer a Pókember-trilógia rendezője, Sam Raimi lesz, Ellie szerepére a legesélyesebb a Trónok harcában Arya Starkot alakító Maisie Williams, míg Joel karakterére első körben a Gonosz halottak filmsorozatból ismerős Bruce Campbell neve merült fel – szerződés viszont még egyikükkel sincs.