Jasper Ward ügyvéd ürülhet: a minap a Valve állást foglalt a Counter-Strike: Global Offensive-re felépült szerencsejáték-hálózat kérdésében, amibe nem is oly rég perbe fogták. Nyilatkozatukban újra kijelentették, hogy az Open ID API használata és a webes szerencsejátékok behívása szembe megy a felhasználói szerződésekkel. Éppen ezért figyelmeztetéseket küldenek ki a szerencsejátékos oldalaknak, sőt, további lépéseket is hajlandók tenni, ha szükséges.

Ezzel párhuzamosan a Twitch nevű streaming óriás egy nyilatkozatban kijelentette, hogy nem látja szívesen az oldalán a youtuberek által üzemeltetett CSGOLottóhoz hasonló oldalak kínálta tartalmakat. A Twitch ezentúl nem fogja engedélyezni, hogy rajta keresztül olyan tartalmat közvetítsenek, amely a Valve szankcióival és működési megállapodásával bármilyen módon szembemegy. Ebbe minden olyan szerencsejáték oldal beletartozik, amely a Steam API-n keresztül történik.

„A Valve kifejezetten érthetővé tette, hogy az, aki Open ID alkalmazásprogramozási interfészt használ és hasonló webes hívásokat folytat, mint azok a Steam-felhasználók, akik fogadási üzleteket kötnek, azok nem használhatják oldalunkat!”

„Emlékeztetőül: a Twitch felhasználási szabályzatának értelmében, akik rajtunk keresztül közvetítenek, nem sugározhatnak olyan stream tartalmat, amellyel megszegik a felhasználási feltételeket, vagy egy harmadik féllel kötött megállapodást. Ide tartozik minden olyan tartalom, amelyben a közvetítő használ vagy reklámoz olyan szolgáltatásokat, amelyeket a Valve korlátozások alá vont, vagy a Twitch megtiltott.”

A CSGOLotto és társai közvetítése tehát most már szembe a Twitch működési szabályzatával, amelyek szintén tiltják kalóz játékok vagy illetéktelen privát szerverek sugárzását.

counter-strike-gambling.jpg