• Idén megjelenhet a Baldur’s Gate 3
  • De csak korai hozzáférésben
  • Ezt a D&D jogtulajdonosa árulta el

A Dungeons & Dragons toll-és-papír szerepjátéka egy időben sorra szülte a számítógépes adaptációkat, majd ez a hullám lecsendesült és a Wizards of the Coast alaposan megválogatta, kinek adjon hozzáférést a szellemi tulajdonához. Ez sokáig konkrétan nulla főt jelentett, de szerencsére változnak az idők és ahogy azt tavaly év végén már megszellőztették, számos, az univerzumot alapul vevő megjelenésre számíthatunk. 2025-ig évente terveznek legalább egy nagyobb megjelenést, a rajongók remélhetőleg legnagyobb örömére.

A sort pedig mit tudjuk, a Baldur’s Gate 3 nyitja, méghozzá a Larian Studios korábbi, kissé zárkózott nyilatkozatával ellentétben garantált, hogy idén, a Pax East-en esedékes trailer után nem sokkal, a stúdió jól bevált módszerét követve korai hozzáférésben. Legalábbis ezt nyilatkozta a Wizards of the Coast elnöke, Chris Cocks - és ismerve a dolgok működését, a szellemi tulajdon birtokosának általában döntő szava van a megjelenést illetően.

baldurs-gate-3-2020.png

Méghozzá olyannyira döntő szava, hogy a Toy Fairen a Hasbro cégcsoport zászlaja alá tartozó WotC elnöke egy, a befektetőknek tartott konferencián nyilatkozta ezt le. Innentől pedig gyakorlatilag hivatalosnak is tekinthető a bejelentés, még ha a Larian szívesebben kezelte volna másként az ügyet.

baldurs-gate-3-gameplay-580x334.jpg