• Idén húsz éves a Harry Potter és a bölcsek köve
  • Januárban Magyarországon is debütál az HBO Go-n a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba
  • A filmek alkotói és színészei beszélgetnek a jubileum alkalmából

Két fontos évfordulót ülünk év végén: húsz éves lett A Gyűrűk Ura: A Gyűrű szövetsége, illetve a Harry Potter és a bölcsek köve. Utóbbinak a születésnapját alaposan meg is ünnepli a Warner Bros. A jubileum apropóján rendezett, Helen Mirren vezetésével folyó kvízverseny epizódjait már láthatjátok az HBO GO műsorán, amit egy jubileumi műsor követ. Hosszú évek után újra összeülnek a filmsorozat főbb szereplői és alkotói, beszélgetésüket pedig friss bejelentés szerint Magyarországon is láthatunk majd. Pontos dátumot egyelőre nem közöltek, de januárban biztosan elérhetővé válik az HBO GO kínálatában a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba (Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts).

Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplő hármasa mellett Tom Felton (Draco), James és Oliver Phelps (Weasley-ikrek), Matthew Lewis (Neville), Bonnie Wright (Ginny), Alfred Enoch (Dean Thomas) és Evanna Lynch (Luna) teszi tiszteletét az Amerikában január 1-én debütáló műsorban. Mellettük visszavárjuk Robbie Coltrane-t (Hagrid), Mark Williams-et (Arthur Weasley), Helena Bonham Cartert (Bellatrix), Gary Oldmant (Sirius Black), Ralph Fiennes-t (Voldemort), Ian Hartot (Mógus professzor), Imelda Stautont (Umbridge) és Jason Isaacs-et (Lucius Malfoy). Alább láthatjátok a magyar feliratos előzetest.

A Harry Potter és a bölcsek köve bemutatása óta egy hihetetlen utazáson veszünk részt, varázslatos volt követni, ahogyan a történet egy lenyűgöző, összetett világgá nőtte ki magát” – mondja Tom Ascheim, a Warner Bros. gyerek- és ifjúsági tartalmakért és klasszikus filmekért felelős vezetője. „A műsor mindenki előtt tiszteleg, akinek az életére hatással volt ez a kulturális jelenség. Kezdve a tehetséges szereplőktől és stábtagoktól, akik szívüket-lelküket beletették ezekbe a filmekbe, egészen a szenvedélyes rajongókig, akik húsz éve életben tartják a Varázsvilág szellemiségét.” 

Tényleg érződik a varázslat a levegőben, amikor ez a csodálatos szereplőgárda visszatér az eredeti roxforti helyszínekre, ahol 20 évvel ezelőtt minden elkezdődött. Az izgalom szinte tapintható, ahogy a rajongóikkal elindulnak ezen a különleges és személyes utazáson, melynek során fény derül arra, hogy hogyan készültek ezek a hihetetlen filmek” – vélekedik az executive producer, Casey Patterson.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Jó hír a rajongóknak, hogy az előzménytörténetként szolgáló Legendás állatok széria új epizódja, a Dumbledore titkai tegnap előtt kapta meg előzetesét. Értesülések szerint készül továbbá egy élőszereplős sorozatadaptáció, míg a fenti műsorban is szereplő Chris Columbus új mozifilmet rendezne az immár felnőtt szereplőkkel – utóbbira azért kevés esély mutatkozik, bár mi jobban örülnénk az anyasorozat folytatásának, mint mellékprodukcióknak.

la-saga-harry-potter-la-meilleure-de-tous-les-temps.jpg
(A kép forrása: 10 Raisons)