• Chris Columbus bejelentette, hogy filmre adaptálná a Harry Potter és az elátkozott gyermeket
  • Az eredeti szereplők pont jó korban vannak, hogy eljátsszák az adott karaktereket
  • A Warner jelenleg a jövő áprilisban debütáló Dumbledore titkaira koncetnrál

A Harry Potter regények egyik legvitatottabb fejezete az egész sorozatot lezáró epilógus, amiben hőseink 19 évvel a roxforti csata után viszik gyerekeiket a King’s Cross-ra. Sokan giccsesnek találták A halál ereklyéi végén olvasható részt, Jack Thorne-t viszont megihlette a zárlat: 2016-ban megjelent Harry Potter és az elátkozott gyermek (The Cursed Child) című drámája, ami a 9 és ¾. vágányon történt eseményektől indítja cselekményét (ez egyébként a regények időszámítása szerint 2017-ben játszódik).

A színdarabot természetesen hatalmas érdeklődés mellett játszották Londonban és a Broadway-n, filmadaptáció igényével viszont egészen mostanáig nem jelentkezett be senki. Az elátkozott gyermek vászonra vitele feltehetően ott van a Warner Bros. tervei között, egyelőre azonban a szerény sikerrel futó Legendás állatok-sorozatra fókuszálnak Hollywoodban – 2022. április 8-án debütál a soron következő Dumbledore titkai című epizód. Nemrég felmerült a könyvek sorozat formájában történő újraálmodása is az HBO Max berkein belül, a produkcióról viszont azóta sem hallottunk.

01hape.jpg
(A kép forrása: Hamu és gyémánt)

Ezúttal Chris Columbus, az első két rész és más kultikus filmek (pl. Reszkessetek, betörők!) rendezője villantotta fel a Harry Potter univerzum bővítésének lehetőségét. Variety-nek adott interjújában elmondta, hogy szívesen elkészítené Az elátkozott gyermeket, ami már csak azért is adja magát az adaptálásra, mert az eredeti főszereplők pont jó korban vannak, hogy eljátsszák az adott szerepeket. Fontos hozzátenni ugyanakkor, hogy a dráma nem a felnőttekre, hanem Harry és Draco gyerekeire, Albus Severus Potter és Scorpius Malfoy iskolai kalandjaira koncentrál.

Columbus bejáratott névnek számít Hollywoodban, mégis kétséges, hogy tető alá tudja-e hozni álomprojektjét. A Ront alakító Rupert Grint és a Malfoy szerepében tündöklő Tom Felton szívesen emlékezik az ezredfordulós filmekre, Emma Watson viszont tudatosan eltávolodott Hermione karakterétől, Daniel Radcliffe pedig a közelmúltban nyilatkozta, hogy egyenesen zavarba jön régi alakításai láttán. Ti örülnétek egy nagy visszatérésnek?

 harrypotter6-firstlook-01-f.jpg
(A kép forrása: Telegraph)