• Durva jelenetekből származó képek érkeztek a House of the Dragon forgatásáról
  • Az első spin-off sorozat a TH cselekménye előtt 300 évvel játszódik
  • A Targaryenek felemelkedését láthatjuk
  • Premier 2022-ben az HBO Maxen

Áprilisban kezdődött az első Trónok harca spin-off sorozat forgatása, ami előzménytörténetként szolgál a fő szériához. Az anyaprodukció cselekménye előtt 300 évvel játszódó történet – George R.R. Martin Tűz és vér című regényét alapul véve – a Targeryenek felemelkedését mutatja be. Dél-Angliában zajlanak a munkálatok, amiből néhány betekintő képet már láthattunk, most pedig lesifotók érkeztek a devoni tengerpartról. A dagály idején rögzített jelenetek alapján az House of the Dragon sem fukarkodik majd az erőszakos és megdöbbentő eseményekkel.

(A kép forrása: The Sun)

A House of the Dragon fő karakterei

  • A főhős az Emma D’Arcy (Truth Seekers) alakította Rhaenyra Targaryen hercegnő, a király elsőszülött, tiszta valériai vérű gyermeke. Úgy tűnik, hogy tökéletes adottságokkal született, csak éppen nem férfi.
  • Matt Smith (Ki vagy, doki?) játssza Daemon Targaryen herceget, Viserys király öccsét, a trónörököst. A kiváló harcos ténylegesen a sárkány véréből való, de úgy beszélik, hogy amikor egy Targeryen megszületik, az istenek feldobnak egy érmét…
  • Lord Corlys Velaryon, a „tengeri kígyó” a Targaryenekhez hasonlóan valériai vérből származik. A híres tengeri kalandor családja még gazdagabb, mint a Lannisterek, a világ legnagyobb haditengerészetét vezetik. Corlys szerepében Steve Toussaint (Perzsia hercege).
  • Olivia Cooke-ot (Ready Player OneAlicent Hightowerként láthatjuk. Ő a király jobbkeze és a Hét Királyság legkedvesebb hölgye. A belső királyi kör kedvelt tagja, éles politikai érzékkel rendelkezik.
  • Apja a Rhys Ifans (A csodálatos Pókember) alakította Otto Hightower, aki a király hűséges segítője és a birodalom elkötelezett jótevője. Felismeri, hogy Westerosra a trónörökös Daemon jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Készül egyébként két másik élőszereplős és három animációs produkció is az HBO égisze alatt. Jelen mű a tervek szerint 2022-ben debütál majd (talán már az HBO Maxen követhetjük mi is). A gyártásban részt vesz a több ikonikus TH-epizódot (pl. HardhomeBattle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi, kreatív erőből tehát nincs hiány.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg
(A kép forrása: ScreenGeek)