• 2022. április 15-én debütál mozikban a Dumbledore titkai
  • Dumbledore Salmander csapatát bízza meg Grindelwald felkutatásával
  • Főszerepben Jude Law, Mads Mikkelsen, Johnny Depp, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller

Régen izzott már a levegő a Harry Potter háza táján, A bölcsek köve huszadik születésnapja miatt azonban felgyorsultak az események. Egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés, hogy valóban készülne élőszereplős sorozatadaptáció és Chris Columbus új mozifilmre vonatkozó terve is puszta fantáziálgatásnak tűnik. Számos más produkciónak örülhetnek viszont a rajongók: mától elérhető a szériát tematizáló kvízverseny harmadik epizódja az HBO GO-n, újévi ajándék gyanánt január 1-én debütál az HBO Maxen a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (hazai premiert eddig nem hirdettek), illetve április 8-án mutatják be a Legendás állatok-ciklus új epizódját.

A Dumbledore titkai kapcsán főleg Johnny Depp kényszerű távozásán csámcsogott a sajtó, a film történetéről kevés szó esett. A hivatalos leírás szerint amikor a sötét mágus, Gellert Grindelwald egyre nagyobb hatalomra és követőtáborra tesz szert, a címszereplő a varázslatos lények szakértőjét, Göthe Salmandert és előző részekben megismert barátait bízza meg, hogy kutassák fel az antagonistát. Mint a könyvekből és a klasszikus filmekből ismert, Dumbledore régi barátságuk miatt sokáig halogatta a Grindelwald elleni összecsapást, szégyellte közös múltjukat. De vajon meddig maradhat árnyékban a Roxfort professzora? Alább láthatjátok az első előzetest.

A főhőst Jude Law alakítja, míg Depp helyét Mads Mikkelsen veszi át. Salmander és Tina Goldstein szerepében továbbra is Eddie Redmayne és Katherine Waterston látható, illetve feltűnik a filmben Ezra Miller – utóbbi karaktere kapcsán remélhetően megmagyarázzák az alkotók, hogy mégis miként lehet ő Albus és Aberforth elveszett öccse. A rendezői székben az utolsó négy Harry Potter filmet, illetve a Legendás állatok korábbi részeit jegyző David Yates ül (aki egyébként már leszerződött két további felvonásra is). Ti melyik Harry Potter produkciót várjátok a legjobban?

screenshot20211213at100538am.jfif
(A kép forrása: 
uGGcozy)