• Idén húsz éves a Harry Potter és a bölcsek köve
  • Január 1-jén debütál az HBO Maxen a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
  • A filmek alkotói és színészei beszélgetnek a jubileum alkalmából

A Harry Potter már betöltötte, A Gyűrűk Ura pedig december 16-án ünnepli huszadik születésnapját. Hogy utóbbi kapcsán készül-e valamilyen nagyszabású HBO-s visszatekintő műsor, egyelőre nem tudni, a Harry Potter filmek stábja viszont a Jóbarátok: Újra együtt mintájára összeül egy kis nosztalgiázós beszélgetés erejéig.  Január 1-én debütál az HBO Max műsorán a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (reméljük, hamarosan kitűzik a magyar premiert is).

Alább láthatjátok a frissen közreadott előzetest, amiben többek közt felbukkan Robbie Coltrane (Hagrid), Mark Williams (Arthur Weasley) és Matthew Lewis (Neville). Kis találgatásra ad lehetőséget a nyitó-és a zárósnitt, amiken talán Helena Bonham Carter és/vagy J.K. Rowling szerepel.

Olyan nagy meglepetés azért nem ér minket a stábot illetően, hiszen már hivatalosan bejelentették a teljes névsort. A műsor a három főszereplő, Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint, valamint a velük egyébként új epizódot is tervező Chris Columbus rendező beszélgetésével indul. Később a nyolc rész ikonikus szereplőinek sorát vonultatja fel a produkció: mikrofonvégre kapják Helena Bonham Cartert, Robbie Coltrane-t, Ralph Fiennes-t, Jason Isaacs-et, Gary Oldmant, Imelda Stauntont, Tom Feltont, James és Oliver Phelps-t, Mark Williams-t, Bonnie Wrightot, Alfred Enoch-ot, Matthew Lewis-t, Evanna Lynch-et és Ian Hartot.

A jubileum apropóján rendezett, Helen Mirren vezetésével folyó kvízverseny epizódjait már láthatjátok az HBO GO műsortárában.

16370902539033.jpg
(A kép forrása: Marca)