• Idén húsz éves a Harry Potter és a bölcsek köve
  • November 29-én debütál a Helen Mirren vezette HP kvízverseny az HBO GO-n
  • Január 1-jén érkezik az HBO Maxre a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Múlt héten érkezett a szenzációs bejelentés, miszerint a Harry Potter filmsorozat huszadik évfordulója alkalmából – a Jóbarátok: Újra együtt – mintájára ismét összeül az eredeti stáb egy nosztalgiázós beszélgetés erejéig. Egyelőre nem tűzték ki a Return to Hogwarts hazai bemutatóidőpontját, a jubileumi találkozót megelőző kvízverseny premierjéről viszont friss közleményt kaptunk: november 29-én debütál az HBO GO műsorán a Harry Potter: Roxforti Házak Bajnoksága (Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses).

hproxfortihazakbajnoksagabts2.jpg

A Házkupáért folyó küzdelemben a Griffendél, a Mardekár, a Hugrabug és a Hollóhát színeiben szállnak harcba a versenyzők, küzdelmüket pedig az Oscar-díjas Helen Mirren vezeti majd. A hivatalos leírás szerint a négy részes show még a legfanatikusabb Harry Potter rajongókat is megizzasztja majd. Az interneten fellelhető teszteknél jóval izgalmasabb versenyt várhatunk tehát.

hproxfortihazakbajnoksagastill1.jpg
(A képek forrása: HBO)

Novemberben ünnepli huszadik születésnapját a Harry Potter és a bölcsek köve filmadaptációja. A korszakos műről mi is megemlékeztünk, sikerének titkait külön írásban boncolgattuk. A teljes filmszéria elérhető az HBO GO műsorán, míg J. K. Rowling könyvsorozata az Animus Könyvek gondozásban kapható itthon.

01hape.jpg
(A kép forrása: Hamu és gyémánt)