• Idén húsz éves a Harry Potter és a bölcsek köve
  • Január 1-jén debütál az HBO Maxen a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
  • A filmek alkotói és színészei beszélgetnek a jubileum alkalmából

Már csak azért is örülhetünk az HBO Max hazai zászlóbontásának, mert hajnalban bejelentették, hogy a szolgáltató kamerái előtt áll össze újra a Harry Potter filmek stábja. J.K. Rowling McGalagony szájába adott szavai, miszerint minden gyerek ismerni fogja a nevét, igazi önbeteljesítő jóslattá értek. Amint mi is megemlékeztünk róla múlt héten, szinte hihetetlen, pontosan húsz éve, hogy mozikba került az első moziepizód. A jubileum alkalmából találkoznak újra az eredeti filmek alkotói.

01hape.jpg
(A kép forrása: Hamu és gyémánt)

A Jóbarátok: Újra együtt mintáján alapuló Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts a három főszereplő, Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint, valamint a velük egyébként új epizódot is tervező Chris Columbus rendező beszélgetésével indul. Később pedig a nyolc rész ikonikus szereplőinek sorát vonultatja fel a produkció: mikrofonvégre kapják Helena Bonham Cartert, Robbie Coltrane-t, Ralph Fiennes-t, Jason Isaacs-et, Gary Oldmant, Imelda Stauntont, Tom Feltont, James és Oliver Phelps-t, Mark Williams-t, Bonnie Wrightot, Alfred Enoch-ot, Matthew Lewis-t, Evanna Lynch-et és Ian Hartot.

6621.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az ünnep alkalmából először november 28-án debütál a Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses című kvízverseny Helen Mirren vezetésével a TBS és a Cartoon Network műsorán, majd január 1-jén érkezik a jubileumi beszélgetős műsor a Max kínálatába. Mi már nagyon várjuk, és ti?