• 2022. szeptember 2-án debütál az Amazon A Gyűrűk Ura sorozata
  • Több ezer évvel a filmek cselekménye előtt, Númeor szigetén játszódik a széria
  • Feltűnik benne a Harfoot nevű ázsiai-afrikai kevert etnikumú hobbit törzs is
  • Ők a Másodkorban kezdtek nyugatra vándorolni és barátságban voltak a törpökkel

A Gyűrűk Ura Peter Jackson vezetésével készült filmadaptációjában fontos szerepet kaptak a hobbitok, a könyvekkel ellentétben azonban csak egyik törzsük képviselői tűntek fel a vásznon. Az Amazon friss sorozatában feltehetően nem lesznek annyira előtérben, ugyanakkor először láthatjuk mozgóképen a Harfoot nevű törzset. Erről Sir Lenny Henry brit komikus, a széria egyik szereplője számolt be BBC Radio 4-nak adott interjújában.

Megjelenésük már csak azért is lesz érdekes, mert ázsiai és afrikai jegyekkel bíró, kevert etnikumú csoportot képeznek. Henry például fekete bőrű karaktert alakít. A filmek ugyan nem merültek el a hobbitok világában, a könyvek három törzsről szólnak. A Harfootok a Másodkorban játszódó széria idején kezdtek nyugatra vándorolni, később pedig baráti viszonyt alakítottak ki a törpökkel.

Henry egyébként arról is beszélt, hogy soha annyi pénzből és akkora stábbal még nem készült tévésorozat, mint az Amazon produkciója. A magasra rúgó költségek indokolhatják a sorozat forgatási helyszínének változását is. Az Amazon egyébként 250 millió dollárért vásárolta meg a franchise tévés jogait, sajtóértesülések szerint öt évadra terveznek.

Jelenleg utómunkálatai folynak az egyelőre cím nélküli produkció nyitóévadjának, ami 2022. szeptember 2-án debütál majd. A történet ezer évvel a filmek cselekménye előtt, a Másodkorban játszódik, Númenor szigetén, amit a valák emeltek ki az óceánból az embereknek Szauron és egykori vezére, Morgoth elleni fellépésükért ajándékba. A virágzó sziget Szauron újbóli felemelkedése idején esett el, amikor a gonosz úr elkészítette a Hatalom Gyűrűit. Númenor bukása után a tündék és az emberek (köztük a szigetről menekülő és Gondort alapító Isildur) együtt tudták csak legyőzni Szauront. Alább láthatjátok az első képet a szériából.

e7zdjnxvkaipchb.jpg
(A kép forrása: The Lord of the Rings on Prime Twitter)