A From Software sorozatának április közepén debütált friss felvonása újfent borzasztó nehézre sikeredett, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Steam statisztikái szerint 10 játékosból általában egy még az első checkpointot jelentő lángig sem jutott el közel egy hónap szenvedés árán. Ám úgy tűnik, hogy mindez nem rettenti el a rajongókat, hiszen a Bandai Namco bejelentette, hogy már több, mint 3 millió példányt juttatott el az új felvonásból a boltok polcaira.

Persze ez nem jelenti azt, hogy mindegyik gazdára is talált belőle (egyelőre), és nyilván egy Call of Duty-epizód eladási adataival összevetve sem különösen kiugró szám, de a nehézségét és kvázi rétegjáték voltát nézve bizony ragyogó teljesítmény.

A Gematsu által lefordított japán sajtóanyag szerint a 3 millió egységből 500.000 jutott Ázsiának, 1 millió Európának, és 1.5 millió Észak-Amerikának, ezzel pedig a trilógia összességében elhagyta a 13 milliós mérföldkövet. Ugyanakkor a sajtóközleményből nem derül ki, hogy ebben benne foglaltatnak-e a digitális változatok, vagy sem, de általában ilyen esetekben egy kalap alá veszik őket a dobozos verziókkal.

A From Software ezzel szépen zárta a szériát, és bár két kiegészítőt még elkészít a Dark Souls 3-hoz (melyekre az jó sokat kell majd várnunk), máris nekilátott egy titokzatos új IP fejlesztésének a csapat, mely a jelek szerint a virtuális valóság támogatással érkezik 2017-ben.