Új információk tömkelege látott napvilágot a jövőre megjelenő Destiny című MMOG-ből, ami a Bungie első Halo utáni multiplatform projektje. A program univerzuma elég tágnak ígérkezik -- lássuk, mit leplezett le a csapat a hivatalos weboldal legújabb frissítésében!

A sztori szerint az emberiség réges régen kirajzott az űrbe, hogy benépesítse a galaxist, ám az egykor dicső birodalom mára csak üszkös romokban él tovább. Kihalás szélére sodródott fajtánk az elnéptelenedett Földön tengeti mindennapjait, az Utazónak nevezett, gömb alakú űrhajó védelme alatt. Hogy mi történt pontosan, ami kis híján a vesztünket okozta, már a feledés homályába veszett, csakúgy, mint a válasz arra a kérdésre, hogy mi is az Utazó és honnan került ide. Annyi bizonyos csupán, hogy a kataklizma kevés túlélője felhúzta az utolsó földi várost, melyet a Védelmezők kasztja őriz a betolakodó mutánsoktól és idegen lényektől. A játékos is egy ilyen Védelmezőt alakít, aki képes felhasználni az Utazóból származó, végtelen energiákat (MMOG-nyelven manát).

A Destiny persze erős szerepjáték-beütéssel bír, így karakterosztályok is helyt kaptak benne, melyek közül hármat be is mutatott a Bungie. A Warlockok afféle mágusok, akik az Utazót tanulmányozva jöttek rá, hogy lehet kamatoztatni a furcsa űrjárjmű hatalmát a természet erőinek befolyásolása céljából. A Titánok az utolsó város óvó falait építő nemzettség, akik most mint harcosok működnek, azaz erősek, brutálisak, büszkék, megállíthatatlanok. Végül ott vannak a Hunterek, akik a Föld vadonját járják élelemért, és akik a leírásból következtethetően amolyan rugó / zsivány osztályt alkotnak.

Mivel a Föld nagyrészt az átalakult természet uralma alatt ál, a város falain kívül mindenki veszélyben van -- minden bizonnyal oda járunk majd portyázni és küldetéseket megoldani. Szereplni fog a Destinyben ugyanakkor a Hold, a Mars és a Vénusz is, ám ezekről egyelőre nem tudni sokat, azon túl persze, hogy nagyon kockázatos meglátogatni őket (elképzehető, hogy PvP vagy PvE szerverekként fognak működni).

A Bungie külön kitért a Destiny ellenfeleire is: az embereket valamilyen titokzatos okból ki akarja irtani a Bukottaknak nevezett faj, melynek képviselői háromféle formában jelennek meg a játékban. A Dregek tűnnek a klasszikus, gyors, késsel és pisztollyal felszerelt közkatonáknak, a Vandalok masszívabb fegyverzetük révén a Dragek felettesei, a tápláléklánc csúcsán pedig a kapitányi rangot viselő tisztek foglalnak helyet, akik a Bukottak teljes seregeit irányítják. Szó esik továbbá Cabal nevű, Marson állomásozó lényekről is, ám az nem tiszta, hogy nekik milyen szerep jut a Destinyben.

Ez eddig jól hangzik, reméljük, a játék felér majd a roppant magas elvárásokhoz. Főleg, hogy nemcsak következő generációs konzolokra, de Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is várható, cross-platform rendszerben működő programról van szó, melynek kifejlesztése még egy Bungie-féle, tapasztalt brigád számára is komoly kihívásnak minősül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Destiny -- Megjelenés: 2014 -- Platform: PlayStation 3, Playstation 4, Xbox 360 -- Gépigény: PC-re nincs bejelentve