A játék gyártásvezetője, Paul Rustchynsky az IGN-nek adott interjújában elmondta: a DriveClubban lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kívánt kocsikat soron kívül, a fejlődést megkerülve, valódi pénzért vásároljuk meg, de ügyeltek arra, hogy ne boruljon fel az egyensúly, azzal ugyanis nagyon tisztában vannak, hogy milyen vitatéma tud lenni a mikrotranzakció.

„A mikrotranzakció nagy vitatéma az iparban, így nagyon figyelünk arra, hogy a játékosok visszajelzéseire építkezve ne bántsunk meg senkit. Ezért egy olyan fejlődési rendszert hoztunk össze, ami nagyon egyszerű, könnyen követhető és azonnali jutalmakat ad. Az alapegység a Fame, s ahogy ez felhalmozódik, szintet lépsz, a szintek után pedig egy új autót kapsz, egyéb követelmények nélkül -- kerülőutakat viszont biztosítunk. Ha szeretnél azonnal megszerezni egy kocsit, akkor fizethetsz érte, de ezzel a rendszerrel nem vásárolhatsz Fame-pontokat. Az egész nagyjából úgy működik, mint a Motorstorm RC-ben, így ha játszottál azzal, akkor tudod, miről van szó.”

Az még nem derült ki, hogy mennyibe fognak kerülni az egyes járgányok, de azt megtudtuk, hogy széles választékra számíthatunk, többek között lesz Volkswagen Golf GTI, Hennessey Venom GT, Pagani Huayra, és McLaren P1 is ezekkel pedig öt országban (India, Chile, Kanada, Egyesült Királyság, Norvégia) száguldozhatunk majd. Országonként 11 pálya vár minket, ahol pontversenyek, utcai versenyek illetve hagyományos futamokra is számíthatunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!