Konzol

A PS Now szolgáltatás, mely játékok streamelését teszi lehetővé a Gaikai rendszerén keresztül, jelenleg bétatesztelés alatt van. Már láttunk egy képet a lehetséges árakról, és most itt egy újabb, mely a bérlési rendszert mutat(hat)ja be, a Catherine című játék példáján keresztül. Egy, hét, és harminc napra lehet a kép tanúsága szerint bérelni, de ingyenesen! Érdekes megoldás, mindenesetre logikus, hiszen az amerikai Netflix szolgáltató is korlátlan hozzáférését tesz lehetővé filmekhez, sorozatokhoz, meghatározott havidíj fejében.

ps-now-rental.jpg

A Pocketwatch Games (Monaco: What's Yours Is Mine) csapata egy új játékot készít, mégpedig egy olyan valósidejű stratégiai játékot, ami konzolokon gamepad segítségével egy PC-s nagyágyúval összemérhető komplexitást biztosít, de ugyanakkor könnyen hozzáférhető. A projekt még nem kapott pontos nevet (egyelőre [ARMADA] néven emlegetik az alkotók), megjelenési dátumot, illetve a célplatformok sem ismertek, de azt már tudjuk, hogy lesz bázisépítés, nyersanyag-gyűjtögetés és seregépítés -- a nagy különbség azonban az, hogy a csapataink alapvetően önállóan viselkednek majd a kasztjuknak megfelelő mesterséges intelligenciának engedelmeskedve, s mi csak a hősöket irányíthatjuk, akiket a kisebb bakák követnek.

Hogy mindez, hogyan fog kinézni, azt egyelőre csak a Pocketwatch Games tudja, sőt talán még ők sem pontosan, a fejlesztés ugyanis csak egy hónapja kezdődött meg, így mindösszesen a koncepció ismeretes.

Pocketwatch Games [Armada]

Egy konzol megjelenése után általában az a szokott menetrend, hogy idővel a gép és a játékok ára is csökken. Éppen ezért volt meglepő a kanadai PS4 vásárlóknak, hogy a konzol ára egy nap alatt ötven dollárral ment feljebb, míg a konzol kiegészítői és a játékok átlagosan 5-15 dollárral drágultak. Indokul a kanadai valuta gyengülését hozták az elemzők, de akkor is fura.

Az NPD piackutató cég közzétette februári elemzését, mely szerint az Egyesült Államokban az év második hónapjában 258 ezer Xbox One konzolt vásároltak meg az emberek, melyhez átlagosan 2,75 megvett játék tartozik. Xbox 360-ból 114 ezer egységet adtak el. A hardver értékesítéséből összesen 347 millió dollár összbevételt termeltek a gyártók, amely 42 százalékkal jobb eredmény az előző év azonos időszakához viszonyítva. A játékeladások kilenc százalékkal csökkentek, 312 millió dollárt folyt be belőlük, míg a kiegészítők eladásából 221 millió dollár jövedelemre tettek szert a gyártók!

A Donkey Kong Country: Tropical Freeze című játékból nyolc nap alatt (megjelenés: február 21.) 130 ezer példányt értékesítettek, jelentette a Nintendo.

A Bungie, a Kabam, a Rockstar Games, az Insomniac és a Ubisoft egykori fejlesztőit tömörítő, frissen létrehozott Zombot arra készül, hogy megreformálja a mobiljátékok piacát olyan programokkal, amik az AAA-kategóriát képviselik a zsebünkben -- a csapat persze tudja, hogy a mobilok még nem érték utol az asztali gépek és konzolok teljesítményét, de úgy gondolják, hogy okos tervezéssel igenis lehet felsőkategóriás játékokat készíteni okostelefonokra.

Első játékuk a Project Galaxy kódnevet viseli. Ebben mechák lesznek a főszereplők, amikkel csatározásaink során új alkatrészeket találhatunk, hogy építsük, szépítsük és személyre szabjuk a gépünket, amikkel aztán PvE és PvP megmérettetésekben veszünk majd részt. A csapat rövididejű, kifejezetten mobilokra kitalált játékidőben gondolkodik, mármint abban az értelemben rövid a játék, hogy nem 20-30 perces meccsekre kéri a figyelmünket. Íme a bemutatkozó videó:

A héten feltűnt rejtélyes LXP nem más, mint a korábbról már ismert LEAP gárdája egy új név alatt. A Microsoft belsős, Kinecttel kapcsolatos fejlesztésekre szakosodott csapata mostantól Leap Experience Pioneers néven fut, ez ugyanis az elmondásuk szerint jól magába foglalja úttörő gondolkodásmódjukat. Így néz ki a logó:

lxp.jpg

Megjelent a Yoshi’s New Island, azonban a játék nem igazán nyerte el a szakújságírók szimpátiáját. A Nintendo játéka általában négy és nyolc pont közötti értékeléseket kapott, amely nem kiemelkedő eredmény. A játákra egyedül a Lazygamer újságírója adott 8,5 pontot, aki a következő szavakkal összegezte az élményt: „A Yoshi’s New Island egy remek játék, amely rossz platformra készült. Sokkal jobb lett volna, ha a Nintendo Wii U-n jelenik meg, a Yarn Yoshival együtt, amely úgy tűnik, egy Yoshi Story lesz, szebb kivitelben. Bár a játék tökéletes a 3DS-en, Nintendo Wii U-n még jobb lenne. Semmi sincs a programban a 3D-n kívül, amelyet ne lehetett volna jobban megoldani a 3DS nagytestvérén.”

Új Crazy Taxi játék készül, mely még valamikor idén, év vége felé fog megjelenni, méghozzá iOS és Android platformra. A Crazy Taxi: City Rush pontosan azt fogja nyújtani, amit a rajongók eddig is szerettek a sorozatban, de kiegészül egy új, innovatív irányítással, és jó néhány új fejlesztéssel, ötlettel, mely a friss játékot jellemezni fogja. A Crazy Taxi: City Rush készítését Kanno Kendzsi, az eredeti játék kitalálója felügyeli. Hosszú szólista kampány, adrenalindús missziók, vad kihívások, kioldható területek, fejleszthető, személyre szabható taxik, ez jellemzi a Crazy Taxi: City Rush mobilverzióját, melyhez az alábbi trailer érkezett.

A Final Fantasy X / X-2 HD Remaster játékhoz megjelent egy új trailer, mely a „Fall of the Great City” címet viseli.

A Soul Calibur: Lost Swords című játékban fel fog tűnni Hildegard von Korne hercegnő, melyről az alábbi videó tanúskodik. A Lost Swords idén tavasszal jelenik meg, ingyenes PS3 címként, Európában és Ausztráliában.

A Microsoft javítani fog a Games with Gold programján, miután nincs akkora sikere, mint a PS Plus hasonlóan működő lehetőségének. Phil Spencer a SXSW rendezvények mondta el, hogy most már havi szinten ülnek le tárgyalni a csapatokkal, hogy olyan sorozatokat válasszanak ki, amelyek jobban passzolnak ahhoz, amit a játékosok elvárnak, vagyis népszerűbb játékok elérkezése jöhet. A Games with Gold program elvileg még idén Xbox One konzolon is elindul.

Új Mario Golf: World Tour videó. Íme:

Az alábbi videóból kiderült néhány friss információ a Fable Legends mechanizmusairól, többek között arról, hogyan zajlanak majd a küldetések, illetve az is szóba került, hogy esetlegesen visszatérhetnek a segítő kutyák.    

Aki Európában március 20-ig előrendeli PS3-ra a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroest, az ingyenesen megkapja a  Metal Gear Solid: Peace Walker HD-t -- ezt a Konami jelentette be a hivatalos PlayStation blogon.

A fantasztikus kis játék, a Gone Home konzolokra is megjelenik. Az elsőcímes The Fullbright Company programja a Majesco indie címekre szakosodott, frissen létrehozott Midnight City ágán keresztül jelenik majd meg, de hogy mikor és mely gépekre, az még titok.

A hét kérdése: melyik játékkal töltötted a hétvégét?

1 2