Konzol

Első hallásra talán furcsa, de a vezető fejlesztő, Brian Hayes magyarázata szerint teljesen jogosan került bele Bruce Lee előrendelői extraként az EA-féle UFC játékba. „Egyfelől itt van a UFC, a világ leggyorsabb ütemben fejlődő sportága, másfelől pedig Bruce Lee, a világ legismertebb harcművésze, aki arról híres, hogy lefektette a kevert harcművészetek (MMA) alapjait. Nem tudok elképzelni egy olyan világot, ahol ennek a kettőnek a kombinációja egy rossz dolog lenne. Biztos vagyok abban, hogy sokan ugyanígy éreznek, és már alig várják, hogy ezzel a legendával lépjenek a ringbe.”

Az EA a Bruce Lee Enterprises csapatával dolgozott együtt, akik számolatlanul sok anyaggal látták el a fejlesztőcsapatot, hogy elkészülhessen Lee tökéletes másolata. „Nem csak egyszerűen úgy néz ki, mint Bruce Lee, hanem ez maga Bruce Lee. Ahogy jár, ahogy harcol, a lenyűgöző fizikuma, a pusztító sebessége, a támadásai és a csak rá jellemző hangok mind megvannak.”

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a játék június 17-én fog megjelenni, a premier előtt pedig módunk lesz arra, hogy kipróbálhassuk a programot, ugyanis lesz demó, bár erről további részleteket majd csak később kapunk.

A Nintendo már készíti a következő nagy Mario-játékot, de a részleteket illetően még nagyon szűkszavúak voltak. Annyit azért megtudtunk, hogy új és innovatív mechanizmusokban gondolkodnak a fejlesztők, s ha Wii U-ra készítik el az alkotást, akkor az eddigieknél is jobban fog támaszkodni az egyedi gamepadre. A Wii U-val kapcsolatos feltételes mód persze csak a titkolózás része, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az új Mario csak 3DS-re lesz kapható.

Johnny Gat, a Saints Row-sorozat ikonikus szereplője hamarosan már nem csak a Volition játékában szedi az áldozatait, ugyanis vendégszerepet vállalt a Divekick: Addition Editionben. Íme egy videó:

Csak idő kérdése volt, hogy a Marvel szuperhősei is tiszteletüket tegyék a Disney Infinity világában, s úgy látszik, ez a pillanat hamarosan itt van. A Disney a saját YouTube-csatornájára pakolta fel az alábbi kedvcsináló videót, amiből a vakoknak is világos, hogy a Bosszúállók is játszható figurák lesznek, csak éppen az nem világos, hogy 2.0 Edition pontosan mi takar. Vajon egy új játék, vagy az alap felfrissített kiadását köszönthetjük? Hamarosan kiderül!

A Mojang kártyás játéka, a Scrolls iPadre is meg fog jelenni, de a fejlesztést nem az alapcsapat végzi, hanem a Ludosity, melynek a Boulder Dash XL 3D-t és a Magicka: Wizards of the Square Tabletet köszönhetjük. Dátum még nincs.

A héten megtartott Nintendo Directen megtudtuk, hogy öt új harcos csatlakozik a Super Smash Bros. 4 felhozatalához. Ők Yoshi, Sheik, Zero Suit Samus, Charizard és Greninja. Videó is van!

A Warface bétatesztelése véget ér Xbox 360-on is, a játék pedig pontos megjelenési dátumot kapott: a virtuális katonák április 22-től vethetik bele magukat a Crytek ingyenesen játszható multiplayer lövöldéjébe. Természetesen Gold előfizetés szükséges.

Év végén valószínűleg a szerepjáték-őrültek magukra zárják majd az ajtót kétheti hideg élelemmel felszerelkezve, hogy addig fel se keljenek a konzol/PC elől, amíg végig nem játszották a Dragon Age: Inquisitiont. A BioWare pedig bejelentette, hogy a játék Xbox 360 és Xbox One verziója egyaránt támogatni fogja a Kinect hangparancsokat, melyekkel például a csapattagokat lehet majd utasítani a harcban. Arra is lehetőség lesz, hogy dialógusopciók közül válogassunk bizonyos szavak kimondásával. A nemrégiben elhintett SmartGlass opciót viszont csak akkor építik be a játékba, ha annak értelmét látják. Ezzel bárhová magunkkal vihetjük majd a játékot, ugyanis a BioWare azt szeretné, hogy munkában, ágyban, vagy akár a nappaliban is játszhassunk, akár egy tableten is.

Az Egyesült Királyságban két forgalmazó, az Amazon és az Asda áruházlánc is csökkentette az Xbox One Titanfall csomag árát, méghozzá ötven fonttal, amely így 349 fontba kerül. A Microsoft Xbox angol divíziójának feje, Harvey Eagle február végén jelentett be egy árvágást, melyben akkor 400 fontra vitte le a konzol árát. Természetesen az árlenyomást nem az eladások csökkenése miatt hajtották végre, jelentette ki másfél hónappal ezelőtt Eagle.

A Hitman Go április 17-én jelenik meg iOS készülékekre, 3 fontos (4 és fél eurós) áron, jelentette a fejlesztő Square Enix Montreal. A mobilprogram 68 szintet fog tartalmazni. „Teljes szabadságunk volt a játék megalkotásában. Olyan programot alkottunk, amely jól elkülöníthető az AAA kategóriás címektől, mégis a Hitman játékokhoz tartozik, száz százalékig. Ez számunkra szórakozás volt, és úgy döntöttünk, olyan művet készítünk, amely különböző, és váratlan élményt kínál az eddigi játékokhoz képest.”

Az előző évtized végén rendkívül népszerűek voltak az úgynevezett ritmusjátékok, melyek egyik pillanatról a másikra váltak halottá. A Rock Band 3 című programhoz például 2013 áprilisa óta nem jelennek meg újabb dalok. A Rock Band, Guitar Hero, DJ Hero, Dance Central már egy ideje nincs, most azonban úgy tűnik, a Harmonix megpróbálja visszacsempészni a Rock Bandet és a Dance Centralt az új konzolgenerációba. Alex Rigopulos, a Harmonix elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy: „Ezek a szériák nagyon közel állnak a szívünkhöz, és nagy terveink vannak arra vonatkozólag, hogy visszahozzuk őket.” A Harmonix jelenleg egy újabb ritmusjátékot fejleszt, melynek címe: Fantasia: Music Evolved.

A Tribute Games bejelentette, hogy a Mercenary Kings, mely éppen csak megjelent PC-re és PS4-re, PS Vita-ra is megérkezik a közeljövőben. Az oldalnézetes akcióprogram ráadásul PS4 Cross-Buy kompatibilis lesz. A játék támogatni fogja a négy fős kooperatív vagy online mókát, így téve remélhetőleg kiváló szórakozássá a Mercenary Kingset.

A hét kérdése: melyik a kedvenc játékkiadód?

1 2