Konzol

Még 2011–ben történt egy súlyos hacker-támadás a Playstation Network ellen, aminek következtében 77 millió játékos adataihoz fértek hozzá a támadók. Bár a Sony egy „Welcome Back” csomaggal (a felhasználók választhattak két játékot ingyen) próbálta kárpótolni a károsultakat, a dolog végül a bíróságon kötött ki. Az ügy végére mostanában kerülhet pont, a vállalat ugyanis hajlandó 15 millió dollárnyi kártérítést fizetni. Ebből persze a felhasználók egy fityinget sem fognak látni, viszont a PSN-en keresztül több különféle ingyenes (egyebek mellett játékok) ajándék várja majd őket -- ugyan korlátozottan, de azokat is, akik annak idején éltek a kárpótló csomaggal. Mármint, ha 2015. május 1-jén, a per végével megszületik a bírósági ítélet.

Napvilágot látott néhány új információ a Dead or Alive-ot jegyző Tomonobu Itagaki játékáról, a Devil’s Thirdről. Eme hack'n'slash és TPS elemeket egyaránt felvonultató program igencsak megsínylette a THQ bedőlését, de úgy látszik, azóta helyrerázódtak a dolgok.

A történet szerint a világot gallyra vágta egy globális EMP katasztrófa, ráadásul még a szovjetek is világuralomra törnek. Mezei polgárként kezdve belecsöppenünk az Észak-Amerikát sújtó lázadásokba, amit átvészelhetünk magányos farkasként vagy csapatba szerveződve.

Itagaki szerint több tízezer ember szál harcba egymással a hatalmas térképen, ezzel garantálva a folyamatos akcióorgiát, plusz lesz egy tizenhat főt támogató multiplayer mód. Az is kiderült, hogy hiába a THQ összeomlása, a Wii U-ra bejelentett játék az évek során nem sokat változott, pusztán a játékban felfedezhető világot dolgozták ki még jobban.

Közeleg a The Last of Us Remastered változatának premierje, ennek örömére az AllGamesBeta 166 képet töltött fel a Flickre. Megtekintésük viszont óvatosságot igényelhet, ugyanis egyik-másik igencsak spoileres.

Nem kevésbé poéngyilkos a következő videó sem. Ebben Ashley Johnson (Ellie) és Troy Baker (Joel) beszélget a The Last of Us hangmunkálatainak egyik legnehezebb, legérzelmesebb részéről.

És még egy videó a The Last of Us Remasteredhez. Ebben részletesen megismerhetjük a PS4-re érkező kiadásban debütáló Photo Mode-ot, amelynek aktiválása után kedvedre beállíthatod a kamerát, felturbózhatod a képet szűrőkkel, keretekkel és egyéb effektekkel, s természetesen amint elkészült a Pulitzer-díjas kép, máris feltöltheted barátaidnak.

A Microsoft folytatja az Xbox One rendszeres frissítését, amit eddig nagyon jól elláttak a havonta érkező, tartalmas javításokkal és bővítésekkel. Phil Spencer azt mondta, hogy októberig biztosan jönni fognak a javítások, ami között lesz olyan, ami a töltési és telepítési időket csökkenti, illetve már nem kell sokat várni arra, hogy digitálisan is előrendelhessük a játékainkat -- az első program, ami ezt támogatja, a Sunset Overdrive lesz, az pedig októberben esedékes, így nagyjából be lehet lőni, mikorra érkezik az említett lehetőség.

A soron következő frissítésről egyébként már tudjuk, hogy a közösségi lehetőségeket fogja javítani, tartalmasabbá és átláthatóbbá téve azt a listát, amin láthatjuk, hogy a barátaink mit csinálnak. Továbbá kisebb kényelmi funkciók is bemutatkoznak,  például az, mely kijelzi, mennyi szufla van még a kontrollerünkben.

A Forza Horizon 2 összesen 200 autót fog felvonultatni a megjelenésekor (ez később nyilván bővül majd), amiből most százat leleplezett a Microsoft. A felhozatal pont annyira változatos, mint amennyire azt elvártuk, hiszen egymás mellett elfér egy 1973-es Renault Alpine A110 1600S, egy 1945-ös Jeep Willys MB, egy 2010-es Aston Martin One-77, és egy 2014-es Lamborghini Huracán LP 610-4. A teljes lista ide kattintva olvasható.

Kisebbfajta sokk volt, hogy a Bungie szeretett zeneszerzője, a Halo-sorozat ikonikus dallamait megálmodó Marty O'Donnell lapátra került. Indoklást mind a mai napig nem kaptunk, de az sejthető, hogy nem barátként váltak el a felek, az ugyanis ennél elegánsabb lett volna, másrészről pedig a bírósági ügy sem maradt el. A probléma az volt, hogy O'Donnell állítása szerint a Bungie nem fizette őt ki -- ezt a fejlesztőcsapat tagadta, ám a héten kiderült, hogy inkább kiegyeztek. A Bungie 95 ezer dollárt fizetett egykori alkalmazottjának, amiből 38.385 dollár az elmaradt fizetés, 38.385 dollár a kártérítés, a maradék 18.230 dollár pedig a perköltségek fedezése.

A héten bétára indult Destinyből két limitált kiadás is piacra került, ezek egyikéből, a Ghost Editionból viszont már olyan kevés „kapható”, hogy a legtöbb üzlet kivette az előrendelések listájáról, és vissza kellett mondani a megrendeléseket. Így járt például a Walmart, eme üzlet a sima Limited Editiont kínálja fel az előrendelőknek, plusz 50 dollár visszatérítést. A két kiadás közti legjelentősebb különbség, hogy a Destiny Ghost Edition tartalmaz egy Ghost replikát és egy Golden Age relikviacsomagot is.

destiny-ghost-edition.jpg

Emellett a GameSpot készített egy videót, amiben megcsodálhatjuk a Destiny Xbox One és PS4-es változatát egymás mellett. Mint ismeretes, a Microsoft konzolján a játék csak 900p-vel teljesít, amit felhúztak 1080p-re, míg a Sony masináján alapból tudja az 1080p-t.

Trailert kapott az Omega Force, a Team Ninja és a Nintendo közös gyermeke, a Hyrule Warriors című, szeptemberben Wii U-ra érkező videojáték, amelyben Sheik, Darunia és Ruto hercegnő mutatják be harci képességeiket.

Idén két Sonic Boom játék is megjelenik, ráadásul nem is kell sokat aludni a két kiadás között. A kizárólag Nintendo 3DS-re várható Sonic Boom: Shattered Crystal november 11-én kerül a boltokba, míg a Nintendo Wii U-ra érkező Sonic Boom: Rise of Lyric kereken egy héttel később, november 18-án landol a polcokon. Mindemellett a Sonic Team egy klasszikus Sonic-játékon is ügyködik.

sonic-boom-alt.jpg

E.T. kiásása nem csak mezei hóbort volt, legalábbis nem Zak Penn részéről, aki Simon és Jonathan Chinn segítségével Atari: Game Over címmel forgatott dokumentumfilmet a feltárásról, illetve magáról az E.T. the Extra-Terrestrial című játékot körüllengő legendáról. Az ősszel az Xboxon megjelenő film trailerét tekinthetitek most meg.

A PopCap már az új Peggle fejlesztését végzi. Valószínűleg egy mobilplatformokra kiadott, free-to-play játék lesz, egy ilyet ugyanis nemrégiben már teszteltek egyes régiókban. Pontos megjelenési dátum és bármiféle hivatalos információ még nincs.

A hét kérdése: melyik éppen szunnyadó sorozat visszatérését látnád szívesen?

1 2