Bizonytalan időre elnapolták az Agents of S.H.I.E.L.D.-ben már feltűnt embertelenek filmjét, az Inhumanst, kiderült, ki rendezi a Jurassic World folytatását és ki lesz a Doktor új partnere, kereshetünk új Sarah Connort is, mindemellett még a Trónok harca ma induló hatodik évadába is belekukkanthatunk. Lássuk, mi történt ezen a héten a filmvilágban.

Filmek

Úgy tűnik, a Marvel olyan jól összehozta a filmes univerzum jövőjét, hogy már ki kell szortírozniuk pár címet. Ennek egyik következménye az Inhumans-mozifilm parkolópályára állítása, amit ezelőtt több ízben is kénytelenek voltak elhalasztani. Először a Spider-Man: Homekoming, majd az Ant-Man and the Wasp miatt küldték későbbra, majd legutóbb az Indiana Jones 5 bejelentésekor csúsztatták tovább. Kevin Feige, a Marvel Sutdios feje azért leszögezte, hogy az Inhumans nem törölve lett, csak egyelőre nem tudják, mikor fog bemutatásra kerülni.

Az biztos, hogy 2019-nél előbb semmiképpen sem, hiszen a Marvel jelenleg tíz filmprojekten munkálkodik, ami a moziuniverzumhoz köthető. Az Amerika kapitány: Polgárháború május 5-én, a Doctor Strange november 4-én kerül a mozikba. 2017-ben újra jönnek a Galaxis Őrzői (Guradians of the Galaxy Vol. 2.), majd Pókember (Spider-Man: Homecoming) és Thor (Thor: Ragnaroc), 2018-ban pedig befut Feketepárduc (Black Panther), újra összeállnak a Bosszúállók (Avengers: Infinity War Part I.) és Hangya (Ant-Man and the Wasp) is visszatér, hogy 2019-ben Marvel kapitány (Captain Marvel) csatlakozása után a Bosszúállók végre elkenjék az Avengers: Infinity War Part II-ban Thanos száját. Az Inhumans pedig csak ezután érkezhet, feltehetőleg már a 4. fázis részeként.

És ha már 4. fázis, Feige elárulta, hogy a harmadik Amerika kapitány-filmmel induló 3. fázis végére nagy lezárások várhatóak, főleg a karakterek szintjén. A régiek átadják a stafétabotot az új hősöknek (néhányan talán fűbe is harapnak), elvarrásra kerül sok szál, de egyben újak is megnyílnak. Hogy aztán ez meddig tart majd ki, az jó kérdés, de Feige nem zárkózott el attól, hogy esetleg egy újabb három fázison át tartó saga vegye kezdetét.

És még egy kis Marvel filmes univerzum: most már biztos, hogy Tony Stark, alias Vasember szerepelni fog a Spider-Man: Homecomingban. Robert Downey Jr. anno maga kotyogta ki ennek lehetőségét, míg Deadline szerint már alá is firkantotta a szerződést. A pletykák szerint Stark afféle mentora lesz Peter Parkernek, így például a Pókember-ruhát is a különc milliárdos turbózza fel.

Trailert kapott az Emily Blunt főszereplésével készült The Girl on the Train, ami az azonos című sikerkönyv feldolgozása lesz. A sztori szerint Rachel Watson (Blunt) egy vonaton ülve szemtanúja lesz annak, ahogy elrabolnak egy nőt, akiről később kiderül, hogy az ex-férje alkalmazásában állt, mint dada.

A Jurassic Park filmsorozat ötödik részét, vagy, ahogy emlegetni szokták, a Jurassic World 2-t már nem Colin Trevorrow rendezi, hiszen ő elment megcsinálni a Star Wars 9-et. A helyére Juan Antonio Bayonát ültették, akinek olyan különleges hangulatú filmeket köszönhetünk, mint az Árvaház, A lehetetlen és az idén bemutatásra kerülő Szólít a szörny. Trevorrow viszont nem hagyta teljesen magára a produkciót, a forgatókönyvet újra ő és Derek Connolly szállítja, valamint a produceri munkálatokban is részt vállal.

Hogy miről fog szólni a tavalyi év egyik legnagyobb pénzügyi sikerének számító Jurassic World, azt még nem igazán tudni. Trevorrow egyelőre annyit árult el, hogy az alapötlet szerint az InGen titkai a génmódosításról és a klónozásról kikerülnek a nagyvilágba, és több konkurens cég is dinoszauruszokat kezd gyártani. Aztán, hogy erre az ötletre milyen sztorit húznak fel, az jó kérdés, viszont Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatérése garantált.

David Hasselhoff mellett Pamela Anderson is feltűnik majd a Baywatch című mozifilmben. A két színésszel a főszerepet játszó Dwayne Johnson pózolt együtt a forgatáson.

baywatch-dwayne-johnson-david-hasselhoff.jpg

baywatch-dwayne-johnson-pamela-anderson.jpg

Ha lesz is valaha még Terminator-mozifilm, akkor abban Emilia Clarke nem ölti újra magára Sarah Connor szerepét – ami azért elég jó hír, hiszen az elhibázott casting iskolapéldája volt Clarke-ot beválogatni e szerepre. Ezt maga a színésznő árulta el, amikor a ComingSoon firtatta a Terminator jövőjét. Persze a Terminator Genisys bukása után kisebb csoda lenne, ha bárki rábólintana az időutazó gépemberek történetének folytatására. A Paramount pár hónapja törölte a Ganyézis két folytatását, amivel valószínűleg le is mondtak a franchise-ról, hiszen a jogok 2019-ben visszaszállnak James Cameronra.

Trailerrel jelentkezett a Kuroszava Akira rendezte A hét szamuráj vadnyugati remake-jeként elkészült, 1960-as A hét mesterlövész újrafeldolgozása, amit mily meglepő, szintén A hét mesterlövésznek hívnak. A főszerepben Chris Pratt (A galaxis őrzői), Denzel Washington (Amerikai gengszter), Ethan Hawk (Gattaca), Vincent D’Onofrio (Jurassic World), Byung-Hun Lee (Terminator Genisys), Manuel Garcia-Rulfo (Alkonyattól pirkadatig tévésorozat) és Martin Sensmeier (Salem). Plusz főgonoszként beköszön Peter Sarsgaard (Bőrnyakúak).

Magyar premierek április 28-án:

  • Lánytesók
  • Tiszta szívvel
  • Anyák napja
  • A kommuna
  • Gyilkos páros
  • A lakás

Sorozatok

Clara Oswald (Jenna Coleman) a hosszabb úton elindult vissza a halálba a Doktor Who kilencedik évadában, így a tizenkettedik (sorrendben tizenharmadik) Doktor (Peter Capaldi) új útitársat lesz kénytelen találni magának. És most ki is derült ki lesz az: Bill, akit Pearl Mackie alakít majd. Az alanti klipben meg is nézhetitek, hogyan szuperál ő és a Doktor. Ráadásul ez a rövid két perc már a jövőre érkező, tízedik évadból van, ami Steven Moffat leköszönő szezonja lesz.

A Daredevil showrunnerei, azaz Douglas Petrie és Marco Ramirez viszik majd a The Defenders sorozatot, amiben Fenegyerek, Jessica Jones, Luce Cage és Iron Fist egyesítik az erejüket. A producerek csapatához Drew Goddard is csatlakozott, aki a Lost – Eltűntek és az Alias mellett szintén dolgozott a Daredevilen.

Íme, egy egyperces jelenet és egy mozgalmas spot a Trónok harca ma induló hatodik évadából. Ráadásul a héten berendelésre került a hetedik évad is. Hogy ez már rövidített szezon lesz-e, arról elvileg még folynak a tárgyalások.

Úgy tűnik, hogy ha lesz kilencedik évada a Castle-nek, annak Kate Beckett és Lanie Parish már nem lesz részese, mert Stana Katicot és Tamala Jonest költségvetési okokból kipenderítették a sorozatból az ABC fejesei. A címszereplőt alakító Nathan Filionnal viszont még folynak a tárgyalások, és ha ő rábólint, akkor a Castle visszatér egy rövidített, befejező évaddal.

Trailert kapott a Célszemély ötödik, befejező évada. A sorozat május 3-án tér vissza a tévék képernyőjére. Az ígéretek szerint nem maradnak nyitott szálak, a sorozatot teljesen lezárják.

Az HBO a Trónok harca mellett berendelte Az alelnök és a Szilícium-völgy következő évadait is, míg az AMC a Fear the Walking Dead harmadik szezonjának adott zöld utat.

Július 13-án tér vissza a Mr. Robot a tízrészes második évaddal.

Beharangozó videóval jelentkezett a Crackle streames szolgáltatás (ezen jön majd a Dead Rising: Endgame is) StartUp című sorozata. Az ősszel induló show három emberről szól, akik egy újfajta digitális fizetőeszközre épülő céget alapítanak. A főszerepet Martin Freeman (Sherlock) és Adam Brody (A kör) alakítják.