Izgalmas hét áll a hátunk mögött, már ami a filmek és sorozatok világát illeti – utóbbiban már csak azért is, mert az október volt a szezonnyitó a televízióban, rengeteg új sorozat indult el, és visszatért nem egy régi. Filmek terén sem rossz a helyzet, hiszen kaptunk trailert egy klasszikus japán anime-sorozat újabb epizódjához, megnézhetjük az új Jokert, ráhangolódhatunk James Bondra, és megtudhatjuk, ki lesz John Wick új ellenfele. Essünk hát neki.

Filmek

Kezdjük a sort egy japán klasszikus új epizódjával, a Ghost in the Shell-lel. Az egyszerűen csak The New Movie alcímet viselő filmet a nyáron mutatták be Japánban, most pedig megérkezik nyugatra is. A sztori a Ghost in the Shell: Arise után veszi fel a fonalat.

A hét nagy lánggal berobbant híre, hogy a 20th Century Fox parkoló pályára állította a Neill Blomkamp gondozásában készülő ötödik Alien-filmet. Ezt maga a direktor jelentette be Twitteren. Blomkamp azzal indokolta a döntést, hogy előbb az Alien-univerzumban játszódó Prometheus folytatását, az Alien: Paradise Lostot szeretné letudni a stúdió, de valószínűleg az is erőteljesen hozzájárult a döntéshez, hogy az úriember utolsó filmje, a Chappie ordas nagyot bukott a mozikban – sőt, az azelőtti filmje, az Elysium – Zárt világ is rosszul muzsikált a mozikban. Úgyhogy Blomkamp most új projektek után néz, míg Ridley Scott elkészíti a Paradise Lostot, illetve, ha lehet hinni neki, akkor még két másik folytatást is kap a Prometheus, és a negyedik részben már megjelenhet a klasszikus szörnyeteg, a xenomorf. Persze az egy jó kérdés, hogy meddig nem lesz Alien 5.

A Star Wars 7. része, Az ébredő Erő megkapta a magyar előzetesét. Bár ez sem fogja visszahozni a magyar szinkronba vetett hitet, jobb, mint amire személy szerint számítottam, és bár a trailer alapján nyilván nem ítélhető meg a végleges szinkron, azért még mindig megborzong az ember, ha Csernák János hangján szólal meg Han Solo.

És akkor legyen itt még egy szinkronos előzetes, ezúttal a 007 Spectre – A Fantom visszatéré, azaz az új, szám szerint huszonnegyedik James Bond filmé.

Thor és Hulk egy mozifilmben? Oké, ez nem olyan nagy újdonság, hiszen a Bosszúállókban és annak folytatásában, az Ultron korában is együtt szálltak szembe a gonoszokkal, meg egy alkalommal egymással. Azt már a hónap elején megtudtuk, hogy a Hulkot/Bruce Bannert alakító Mark Ruffalo szerepet kapott a 2017-ben érkező Thor: Ragnarokban, de a színész most beszélt is kicsit erről – igaz, nem túl informatívan. Szerinte a Ragnarok egy buddy mozi lesz, de előfordulhat, hogy mielőtt összehaverkodnak, Thor és Hulk újra egymásnak esnek egy visszavágó erejéig. Hogy hogyan kerül össze az Ultron korában a Földet elhagyó Thor az elrejtőző Bannerrel, az egyelőre jó kérdés.

Joker az Empire címlapján. Jack Nicholson és Heath Ledger után új színész bújik az őrült bohóc bőrébe, de ahogy az a képeken is látszik, Jared Leto Jokere igencsak más lesz, mint elődeié. És kaptunk egy képet a Cara Delevingne által megformált Enchantress-szről is. A két figura a jövőre érkező Suicide Squadban fog feltűnni, amiben a DC hírhedt gonoszai lesznek a hősök.

Jared Leto Joke 1

Jared Leto Joker 2

Cara Delevingne Enchantress

Folytatódik a John Wick. Oké, ez nem titok, a John Wick 2-t már régebben bejelentették, mint ahogy azt is, hogy a címszereplőt alakító Keanu Reeves mellett Ian McShane szintén visszatér. A hír most az, hogy a színészek közé betársult Common is, aki egy női gengszter testőrét, egyben a film főgonoszát fogja alakítani.

Trailert és posztert is kapott a Robert De Niro és Zack Efron főszereplésével készült komédia, a Dirty Grandpa. A történet szerint a nősülés határán álló Jason és frissen megözvegyült nagyapja, Dick leruccannak Floridába, ahol aztán mindenféle őrültségekbe keverednek bele.

Dirty Grandpa

A cikk írása közben jött a hír, hogy kiszivárgott néhány kép a Warcraft mozifilmből. Megragadva az alkalmat, gyorsan be is dobom őket ide, hogy még frissen, melegében megnézhessétek őket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Magyar premierek november 5-én

  • Miért én?
  • A kis herceg
  • Kukacgubanc
  • 007 Spectre – A Fantom visszatér
  • Anyám és más futóbolondok a családból
  • A lecke
  • Új esély
  • Fekete mise
  • A tengernél
  • Eisenstein Mexikóban
  • Legújabb testamentum
  • A szerelem útján
  • A keresés

Sorozatok

Hiánypótlással kezdeném a sorozatok szekcióját. A múlt héten megfeledkeztem az új Jessica Jones trailerről. A sorozat a Marvel Cinematic Universe egy újabb szelete lesz, egyben bevezet egy újabb szereplőt a későbbi The Defenders című sorozat csapatából (Bosszúállók a tévében – a Fenegyerek és Jessica Jones mellett még Luke Cage és Vasököl lesznek tagok, természetesen addig ők is jelentkeznek majd egy-egy sorozattal).

A főszereplő, Jessica Jones (Krysten Ritter) egy szuperhős, akinek az egyik jótette balul sült el, emiatt feladja a hősök életét és inkább magánnyomozói irodát nyit New Yorkban, méghozzá ugyanott, ahol a Fenegyerek is ténykedik: Hell's Kitchenben. A sorozat főgonoszát, Kilgrave-et a Doctor Whoból ismer David Tennant alakítja, de feltűnik a színen a már említett Luke Cage (Mike Colter), Claire Temple (Rosario Dawson), Jeryn Hogarth (Carrie-Anne Moss) és persze Matt Murdock (Charlie Cox), azaz a Fenegyerek is.

Még egy hiánypótlás. Bár a Sherlock karácsonyi különkiadásának címét és premier dátumát a múlt hét folyamán megemlítettem, a kiadott trailert már lemaradt. Nos, itt van, hátha még nem látta valaki. Bevallom, kicsit furcsa a modern Sherlockot és Watsont a klasszikus környezetben látni, de bízom Bennedict Cumberbatchben és Martin Freemanben.

Megtekinthető az Ash vs Evil Dead című Starz sorozat első négy perce. A Sam Raimi és Bruce Campbell által jegyzett széria úgy tűnik, hű lesz az eredeti filmekhez. Ráadásképpen nemrég jelentette be a Starz, hogy berendelte a második évadot is, mert nagyon-nagy az érdeklődés a sorozat iránt.

A Big Finish rádiójátékában visszatér a tízedik Doktor és Donna Noble. A Tenth Doctor Adventures történeteiben ráadásul az eredeti színészek, azaz David Tennant és Catherine Tate fogják alakítani a Doktor Who egyik legjobb párosát. Emellett jön a K9 Timequake című film, ami a klasszikus Doctor Who-ból és a The Sarah Jane Adventuresből ismert K9 nevű robotkutyát helyezi a történet középpontjába. Plusz, Steven Moffat megnyugtatta a rajongókat, hogy a szónikus csavarhúzó vissza fog térni.

DoctorDonna

Január 24-én visszatér Mulder és Scully ügynök, ezt pedig most négy darab új, bár egymásra eléggé hasonlító trailerrel próbálják alaposan az agyunkba vésni. Az első inkább a parahangulatra megy rá, a második ezt a hangulatot veszi viccesre, míg az utolsó kettő az idegenekkel és a kormány-összeesküvéssel foglalkozik. És akkor legyen ez a hét kérdése: ti várjátok már az új X-aktákat?

X-Files