Ezen a héten a klasszikus sci-fiké volt a főszerep, hiszen megjött Az ébredő Erő új, végső trailere, illetve szerdán Marty McFly megérkezett a múltból. Azért van „új” is a nap alatt, nem csak régi filmek folytatásai vagy újra bemutatásai. Megint jönnek a paranormálisan aktív szellemek, folytatódik a Majmok bolygója, King Kong felkészül a Godzilla elleni meccsére, elbúcsúzhatunk két sorozattól, meg megnézhetünk jó sok posztert és trailert. Lássuk hát neki.

Filmek

Hétfőn egy új posztert, kedden pedig egy új trailert adott ki a Lucasfilm a hetedik Star Wars filmhez, Az ébredő Erőhöz, ezzel nagyjából felrobbantották a netet, és egy ideig másról sem lehetett hallani, csak a Csillagok háborújáról. Főleg azért, mert hétfőn megkezdődtek a jegyrendelések, amire szinte sehol sem voltak felkészülve. Magyarországon, de az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is felmondták a szolgálatot a mozik szerverei. Utolsó információink szerint csak hazánkban 42 ezer jegyet adtak el két nap alatt, míg az Államokban egy nap alatt az IMAX mozik 6,5 millió dollárt zsebeltek be a jegyek árából. Az eddigi rekord ezen a téren egymillió dollár közelében volt, ezt a Bosszúállók, az Éhezők viadala: Futótűz és a Sötét lovag közelítette meg.

Star Wars VII

A másik dolog, amiről a hét szólt, az a Vissza a jövőbe 2, hiszen 2015. október 21-én Marty McFly végre visszajött a jövőbe – illetve, most már a múltba. Ennek köszönhetően szerdán rengeteg cikk és kép foglalkozott ezzel – de legfőképpen azzal, hogy mi valósult meg mindabból, amit a film jósolt. Ehhez kapcsolódóan két videót is megmutatunk nektek, az egyikben Michael J. Fox (Marty) és Christopher Lloyd (Doki) újra összeülnek egy Toyota-reklám erejéig, a másik pedig viccesen pont azt elemzi ki, milyen lett valójában 2015. Ja, és ne feledjétek, a mozik még vetítik egy ideig az első epizódot, így még mindig van lehetőségetek arra, hogy a nagyvásznon éljétek át az időutazás kalandját.

Jön a Paranormal Activity – The Ghost Dimension, amely a széria hatodik epizódja. Visszatér a korábbi részekből Katie és Kristie, plusz új hősök is érkeznek, akik házukban egy raklapnyi régi videokazettát, meg egy kamerát találnak, amivel láthatják a házban kísértő szellemeket. Várható a filmben egy ördögűzés, és persze a nagy ígéret, hogy aztán most minden kérdésre választ kapunk. Vajon arra is, hogy miért van szükség ötödik részre? No, arra talán nem, de azért van itt nekünk egy félelmetesnek szánt trailer, meg egy hangulatos poszter.

Matt Reeves Twitteren adta hírül, hogy elkezdődött a rebootolt Majmok bolygója harmadik részének, a War for the Planet of the Apesnek a forgatása. A főbb szerepekben Andy Serkis, Steve Zahn, Gabriel Chavarria és Woody Harrelson lesz látható, illetve hát Serkis nem lesz látható, mert ő – ahogy a korábbi részekben – Cézár hangját adja, az arcát meg a majmóca arca helyettesíti.

Kaptunk néhány forgatási képet a Kong: Skull Island című filmről – hála Samuel L. Jacksonnak. Ez a mozi lesz az első – vagyis, technikailag a második – etapja annak a sorozatnak, aminek végén King Kong megküzdhet Godzillával. A majmok királyának szigetén játszódó Kong: Skull Island 2017-ben fog a mozikba kerülni, ezt követi majd 2018-ban a legutóbbi Godzilla folytatása, hogy aztán egy gigazúzdában, a Godzilla vs. King Kongban mindez lezáruljon 2020-ban. A Skull Islandet Jordan Vogt-Roberts (A nyár királyai) rendezi, a forgatókönyvet pedig Max Borenstein (Godzilla), Derek Connolly (Jurassic World), John Gatins (Vasököl) és Dan Gilroy (A Bourne-hagyaték) jegyzi.

 

Bout to learn to drive some new/vintage shit! Fun Fun Fun!!

Samuel L Jackson (@samuelljackson) által közzétett fénykép, 2015. Okt 16., 13:12 PDT

 

Gettin it In with one of da Best!! John Goodman Is da Shit!

Samuel L Jackson (@samuelljackson) által közzétett fénykép, 2015. Okt 20., 14:36 PDT

Chris Evans két Amerika kapitány szerep között megjelenik azért másban is, most például a Szerelem útján című romantikus komédiában, amiben nem csak a főszerepet játssza Alice Eve mellett, hanem ő a film rendezője is. Bár a mozit az Államokban már májusban bemutatták, hozzánk csak november 12-én érkezik meg, így most debütált a magyar poszter, illetve az ADS Service jóvoltából egy magyar feliratos trailert is megtekinthetünk.

Trailert kapott a David O. Russell rendezte Joy című életrajzi dráma is, ami Joy Mangano üzletasszony és ismert teleshopos médiaszemélyiség életét filmesíti meg. A főszerepet Jennifer Lawrence játssza.

Magyar premierek október 29-én

  • Macbeth
  • Drifter
  • Dheepan: Egy menekült története
  • Az utaskísérő
  • Libabőr
  • Hókirálynő
  • LogIn

Sorozatok

November 8-án új akciósorozatot indít a TNT Agent X címmel. A történetben Jeff Hephner fogja alakítani a címszereplőt, X ügynököt, aki az elnök (Sharon Stone) a legkeményebb ügyekben vethet be. Szóval ez afféle James Bond sorozat lesz, csak amerikai beállítottsággal. Mindehhez most járt egy rövid trailer, egy 12 perces betekintés az első epizódba, valamint egy poszter.

A NetFlix folytatja a Szívek szállodáját, legalábbis erre utalnak bizonyos sajtóértesülések. A tervek szerint 8 új epizód készülne a 2000-től 2007-ig futó sorozathoz, amit az első hat évadot jegyző Amy Sherman-Palladino készítene el. A hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek el, de nagyon valószínű, hogy az eredeti szereplők, azaz Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson és Kelly Bishop is visszatér.

Promóképeket kaptak a Lángoló Chicago spin-offjának, a Chicago Mednek a szereplői. Mindenki egyet. A sorozat november 17-én indul.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Sherlock különkiadása a The Abominable Bride címet kapta. A premier január 1-jére esett mind Angliában, mind az Egyesült Államokban.

A Discovery elkaszálta az Állítólag…-ot (Mythbusters), úgyhogy Adam Savage és Jamie Hyneman a 14. évadban utoljára fog mítoszokat és városi legendákat megcáfolni vagy éppen igazolni.

Az ABC is kaszált, méghozzá a Suttogókat.

Spin-off sorozat formájában folytatódik a Disney legendás rajzfilmje, az Oroszlánkirály. A The Lion Guard: Return of The Roar főszereplője Szimba fia, Kion lesz, aki barátaival összefogva megalkotja az oroszlánőrséget. A sok-sok új szereplő mellett természetesen visszatér Szimba, Nala, Kiara, Rafiki, Timon és Pumbaa, és a lenti trailer alapján még a Mufasza és hiénák is beköszönnek. A sorozatot novemberben egy tévéfilm nyitja, míg a sorozat ténylegesen majd januárban indul el.

Két posztert kapott a jövőre érkező X-akták új évada. Az első a klasszikus időket idézi, rajta a jó öreg, bár az új epizódokhoz igazított „the truth is still out there” („az igazság még mindig odaát van”) tagline. A második poszter pedig a szintén jól ismert „trust no one” („ne bízz senkiben”) jelmondattal adta egyértelműen tudtunkra, hogy a Cigiző Férfi biza visszatér – ahogy már a trailerben is láthattuk. Plusz egy kis adalék: Robert Patrick és James Pickens Jr. nem tér vissza, mert jelenleg leköti őket saját sorozatuk.

A hét kérdése mi is lehetne más: Neked van már jegyed a Star Wars 7. Epizód: Az ébredő Erőre?