Az október már egyértelműen az uborkaszezon végét jelenti, és némileg az ünnepi szezon előszelét is. Több nagy kiadó őszre lövi be a játékát, de ebben a hónapban vitathatatlanul az EA viszi a prímet, akik elég bátrak ahhoz, hogy két nagy címet is a piacra dobjanak. Bezony, érkezik a Battlefield 1 és a Titanfall 2.

Persze ezek csak a hónap végén, de az elején sem fogunk unatkozni, hiszen vár ránk a Mafia 3, de elmerülhetünk a Gears of War 4. fejezetében és a Shadow Warrior 2-ben, valamint a Call of Duty: Infinite Warfare PS4-es bétájába is belekóstolhatunk. Mind e mellett egy kis múltidézést is megejthetnek azok, akik előrendelték az Infinite Warfare-t, hiszen ők előbb játszhatnak a Modern Warfare felújított változatával. Ha persze túl soknak vélitek az akciót, akkor vár rátok hó végén egy kis civilizációépítgetés a Civilization 6 képében. Vagy ha ez sem fekszik, jöhet egy kis sport a WWE 2K17-tel.

Újrakiadásban, illetve új platformra érkezésben sem lesz hiány. Végre valahára befut Lara Croft PS4-re, ráadásul a 20 Year Celebration kiadás képében egy igencsak felturbózott kiadványt kapunk. Emellett jön a Metal Gear Solid 5: The Definitive Experience, amiben a teljes játék benne van mindenestül. Végre megjelenik PC-re a Mortal Kombat XL, talán a Batman: Return to Arkham is befut, és a LEGO Harry Potter Collection sem marad el PS4-en. És, ha inkább a nosztalgiavonatra ülnétek fel, akkor vár rátok a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour.

És ha még ez nem lenne elég, debütál a PlayStation VR és vele egy halom VR-játék is, mint az Eagle Flight, a Batman: Arkham VR és a Driveclub VR. Lássuk, miből élünk:

Mortal Kombat XL

  • Megjelenés: október 4.
  • Platform: PC (Xbox One-ra és PS4-re már megjelent)

A PC-re régóta várt Mortal Kombat XL az alapjátékon túl természetesen tartalmazza az összes DLC-t Goróval és a skin packokkal együtt, ha viszont már megvan a Mortal Kombat X, vagy csak a négy új karakter (Xenomorph, Jason, Triborg, Bo'Rai Cho) kell, nem érdemes az XL-t pluszban megvenni, hanem csapjatok le külön a Kombat Pack 2-re, ami szintén ekkor jelenik meg PC-re.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

  • Megjelenés: október 5. (november 4-től megvásárolható)
  • Platform: PS4

A Call of Duty: Modern Warfare Remastered az eredeti Call of Duty 4 felújított változata, amely jelenleg csak és kizárólag az Infinite Warfare különleges kiadásai, a Digital Deluxe Edition, a Legacy Edition és a Legacy Pro Edition részeként szerezhető be – bár már spekulálnak a különálló kiadásról. A Modern Warfare teljesen megújul grafikailag, a felújítást pedig az a Raven Software végezte, aminek a Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcastot, a Quake 4-et, a Soldier of Fortune-t és a Star Trek: Voyager – Elite Force-t köszönhetjük, egyebek mellett. A játék október 5-től elérhető azoknak, akik PS4-en előrendelték a fent említett kiadások egyikét.

Mafia 3

  • Megjelenés: október 7.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A zseniális Mafia és a szürke középszerből nem kitűnő Mafia 2 után újra elmélyülhetünk a szervezett bűnözés sötét bugyrában. A kor ezúttal a ’’60-as évek vége, a helyszín pedig New Bordeaux, amit a pezsgő zenei életről és kultúrájáról ismert New Orleansról mintáztak. A főszereplő a vietnami háborúból visszatért Lincoln Clay, egy félvér árva, aki a családját az utcán találja meg. Szövetséget köt az olasz maffia elnyomása alá került három figurával - a Mafia 2 főszereplőjével, Vito Scalettával, valamint Cassandrával és Burke-kel -, és együtt egy új birodalom kiépítését kezdik meg.

Gears of War 4

  • Megjelenés: október 11.
  • Platform: PC, Xbox One

25 évvel járunk az eredeti trilógia után, a főszereplő pedig immár J.D. Fenix, a megöregedett Marcus Fenix és Anya Stroud fia. Mellé társul be Delmont "Del" Walker és Kait Diaz, akik az igencsak megváltozott Serrán próbálják meg megóvni az ottmaradt emberek maradékát. A játékban rengeteg régi játékmód visszatér, például a közkedvelt hordamód, ráadásul az első részhez hasonlóan ez is megjeleni PC-re, egész pontosan, Windows 10-re.

WWE 2K17

  • Megjelenés: október 11.
  • Platform: PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

Nem maradunk WWE játék nélkül 2017-ben sem. Az új felvonásban olyan hírességek irányítását lehet kézbe venni, mint Brock Lesnar, John Cena, vagy Sasha Banks. Hosszú évek után visszatért a tömegben való pofozkodás lehetősége, illetve a harcosok már a backstage-ben is megküzdhetnek egymással. A játék MyCareer módot is kapott, melyben a szokott módon egy kezdő pankrátorral kell a csúcsra jutni.

Tomb Raider: 20 Year Celebration

  • Megjelenés: október 11.
  • Platform: PS4 (PC-re és Xbox One-ra már megjelent)

Majdnem egy évvel a premierje után megérkezik PS4-re is a Rise of the Tomb Raider, méghozzá egy remek kiadás formájában. A 20 Year Celebration tartalmazni fogja az eredeti játékot, minden korábban megjelent DLC-t, előrendelői ruhát, új fegyvereket, az új, Blood Ties című sztori DLC-t, új kooperatív játékmódot, és sok minden mást. A limitált kiadásban megtalálható lesz egy művészeti album is. Szerencsére a digitális újdonságok PC-n és Xbox One-on is elérhetőek lesznek.

Metal Gear Solid 5: The Definitive Experience

  • Megjelenés: október 11.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A Metal Gear Solid 5: The Definitive Experience egy egybecsomagolt kiadása lesz a Metal Gear Solid 5-nek, amiben megtalálható a Ground Zeroes című prológus, az alapjáték, azaz a The Phantom Pain, valamint az összes kiegészítő DLC a két egyszemélyes játékhoz valamint a Metal Gear Online-hoz – ami természetesen szintén a csomag részét képezi.

Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour

  • Megjelenés: október 11.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour az eredeti játék felújított változata, extra fejlesztői kommentárral, vadonatúj zenével az eredeti szerzőtől, Lee Jacksontól; új egysorosokkal (ezeket az eredeti hanggal, Jon St. Johnnal rögzítették), és egy új fejezettel, amiben a Firefly nevű ellenféllel kell felvennie a harcot a világ legkirályabb hősének. A játékot végigvihetjük majd eredeti, 2,5D formájában vagy a True 3D Rendering módban.

Shadow Warrior 2

  • Megjelenés: október 13.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

Folytatódik Lo Wang története, aki az előző játék eseményei után elszigetelten, zsoldosként tölti a napjait, egy olyan világban, ahol a démonok és az emberek együtt élnek, ám egy félresikerült küldetés után fegyvert kell ragadnia a sötét erők ellen. A Shadow Warrior 2 nagy újdonsága, hogy immáron négyen, kooperatív módban is irthatjuk a gazfickókat, ráadásul a procedurálisan felépített pályákon, így sosem tudni, mi vár ránk pontosan. Gépigénye kellemesen baráti.

PlayStation VR

  • Megjelenés: október 13.
  • Platform: PS4

A Sony belép a virtuális valóság piacára, hála a Porject Morpheusból megszületett PlayStation VR-nak, ami a cég bevallása szerint nem olyan fejlett, mint a konkurencia headsetjei, viszont alkalmasabb lehet játékokra, hiszen direkt azokhoz fejlesztik. És csak a PS4-gyel kompatibilis, sőt, ha igazán ki akarjátok használni az előnyeit, akkor egy PS4 Pro konzolra ruháztok be a PlayStation VR mellé. Megjelenésekor 18 demót próbálhatunk ki, de ami a legjobb, a MondoGames PC Guru Show-n ti magatok is kipróbálhatjátok a PS VR-t, Magyarországon először!

playstation-vr-pc-guru-show.jpg

Batman: Return to Arkham

  • Megjelenés: október 18.
  • Platform: PS4, Xbox One

Hosszú és rögös út vezetett oda, hogy megjelenjen az Arkham Asylum és az Arkham City felújított változatát, valamint ezek összes DLC-ét tartalmazó csomag, a Batman: Return to Arkham, de remélhetőleg megéri a várakozást.

Battlefield 1

  • Megjelenés: október 21.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A Battlefield 1 nem a jövőt, hanem a régmúltat célozza meg, ugyanis az első világháborúba kóstolhatunk bele. E húzásával azonnal megnyerte magának a modern és a jövő hadviseléseibe beleunt játékosokat. A gépigény paraméterei itt-ott elég húzósak, de az igen népszerű béta alapján feltehető, hogy több szám is inkább csak a legmagasabb beállításokra vonatkozik – én legalábbis simán futtattam közepes beállítások mellett a minimum gépigényt elérő gépemen. Induláskor az egyszemélyes kampány mellett kilenc térkép és hat játékmód vár ránk.

Sid Meier's Civilization 6

  • Megjelenés: október 21.
  • Platform: PC

A Civilization 6 több területen is változtat a jól ismert játékmeneten, így például a civilizációnk fejlődése nem kapcsolódik a tudományhoz, a fejlődésre és az új vívmányok felfedezésére gyakorlat útján tehetünk szert. Emellett átszervezték a városok rendszerét, több célt kapnak a vezetők és gyorsabb tempót vesz fel a többjátékos mód. A Civilization 6 igencsak megújíthatja a sorozatot.

LEGO Harry Potter Collection

  • Megjelenés: október 21.
  • Platform: PS4

A LEGO Harry Potter Collection a Years 1-4-et és Years 5-7-et egyaránt magába foglalja DLC-stől, ráadásul mindkét játék átesett némi vizuális ráncfelvarráson, így jobb lesz a bevilágítás és szebbek a vizuális effektek.

Titanfall 2

  • Megjelenés: október 28.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A Titanfall 2 legnagyobb újítása, hogy lesz benne egy sztori mód, ami egy csillagközi polgárháborút mesél el. Emellett sokkal nagyobb pályákon harcolhatunk egymással, ezzel arányosan megnőtt a többjátékos mókában résztvevők száma is, sőt, új titánokra is szert tehetünk a programban. A játék gépigénye kifejezetten barátságos, már ha nem ultrán futtatjuk, mert ahhoz elkél egy combosabb gép.

Ti melyik játékot fogjátok bezsákolni október folyamán? Melyiket várjátok a legjobban?