Minden bizonnyal az Ouya készítői is nagyon jól tudják, hogy a konzol nem aratott osztatlan sikert, ám nem adják fel a döcögős start ellenére sem. A csapat elhatározta, hogy ösztönözni kezdi a fejlesztőket arra, hogy ideiglenes exkluzív programot készítsenek a platformra -- jobb ösztönzés pedig nem is lehetne, mint a készpénz.

Az Ouya mögött álló (májusban 15 millió támogatást kapott) cég egymillió dolláros alapot hozott létre, ezt a teljes összeget pedig feltörekvő Kickstarter-projektek készítőinek fogják adni -- azok az ötletek, amik 50 és 250 ezer dollár közötti összeget tudnak összeszedni maguktól, effektíve megduplázhatják a rendelkezésükre álló pénzt. Tehát ha egy játék 70 ezer dollárt tud magának biztosítani, az Ouya gárdája ad még 70 ezer dollárt, így 140 ezerre növelve a büdzsét -- a kecsegtető ajánlat azonban csak akkor érvényes, ha a csapat beleegyezik abba, hogy legalább hat hónapig kizárólag az Ouya konzolra legyen elérhető a termékük, valamint egyéb követelményeknek is meg kell felelni, például a konzolra megjelenő játékokat érintő irányelveknek.

A program augusztus 9-én kezdődik, s hivatalosan 2014. augusztus 10-ig tart (ekkor kell elindítani a gyűjtéseket és a jelentkezést is ebben a periódusban kell leadni), de ha hamarabb elfogy az egymillió, akkor végeznek -- amelyik csapat a legnagyobb támogatást tudta megszerezni, az bónuszként további 100 ezer dollárt kap. Érdekesség: a pénzt nem egyben kapják meg a stúdiók, hanem szakaszosan, 25%-ot a kampány végén, 50%-ot, mikor megjelenik a játék, majd pedig a maradékot, mikor az exkluzivitás lejár.

ouya-console.jpg