Tegnap adtunki hírt róla, hogy az Ouya nevű, független androidos játékkonzol megjelenése június 25-re csúszott. Bár akkor még nem volt tiszta, miért, este megjelent egy blogpost a hivatalos Ouya blogon, mely elmagyarázza, hogy egy titokzatos, "új befektető" (akiről csak annyit tudunk, hogy egyike a legkorábbi EA-s befektetőknek) újabb 15 millió dollárral bővítette a konzolra költhető, Kickstarteren gyűjtött 8,5 millió dollárt.

Ehhez az összeghez persze eddig is hozzáadódtak ilyen-olyan üzleti kapcsolatok (mint amilyen az OnLive-os szerződés is), de a mostanihoz hasonló, az Ouya ölébe hulló támogatásra korábban nem volt példa. Julie Uhrman vezérigazgató azt írta, hogy a pénz nagy része a játékok fejlesztőihez vándorol (ők állítólag nagyon sokan vannak), a maradék pedig a konzol fenntartásában lesz a vállalat segítségére. Mivel az Ouya független, és Google Android operációs rendszert futtat, kell is a megfelelő minőségű szoftveres támogatás.

Az Ouya megjelenése június 25-én várható. Julie szerint az egész világ látni akarja a masinát, meglátjuk, sikerül-e minőségi alkotást letenni az asztalra.

Ouya