Miközben májusban PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra egyszerre startolt el a Project CARS, a Wii U-s verzió dátumát még csak megjósolni sem tudták a fejlesztők, csak a híreket kaptuk, hogy a konzol limitált erőforrásai miatt erősen szenvednek vele. Most pedig már hivatalos is, hogy feladták a küzdelmet.

A Slightly Mad Studios feje, Ian Bell a Nintendo Life portálnak nyilatkozva jelentette be a sajnálatos tényt, hozzátéve, hogy a játék egy napon még kijöhet az NX-re, de a Wii U egyszerűen kevés a játék futtatására. Természetesen a csapat egyelőre megvárja a nagy N bejelentését és hivatalos specifikációkat a Nintendo új konzoljával kapcsolatban, mielőtt felelőtlen ígéreteket tennének – igaz, a Wii U-s port, ahogy Bell már korábban nyilatkozta, soha nem volt garantálva.

A következő kérdés persze az, hogy a Nintendo egyáltalán mikor jelenti be az NX-et, és ezután üzletileg megéri-e a Slightly Madnek összerakni és kiadni rá az első részt, vagy inkább egyből a már készülő Project CARS 2 érkezik meg majd az új vasra.